Modoratör
Efsanevi Üye
Gözlemede hangi un kullanılır?
Hamuru açmak için; 1. 5 su bardağı kadar tam buğday unu.
Baklava için hangi marka un kullanılır?
Baklava için hangi marka un kullanılır?
50 Yıldır Lezzetin Hamurunda Söke Var Söke Baklavalık ve Böreklik Un, her çeşit baklava ve börek yapımında kullanılabilir. Kuvvetli un yapısı ile çok su kaldırır ve yüksek verim sağlar. Baklava ve börek yufkalarının yırtılmadan istenilen incelikte kolaylıkla açılabilmesi ve işlenebilmesi için idealdir.
Gözlemeye yoğurt konur mu?
Yoğurdu bir kaba koyuyoruz. Üzerine unu ve unun üstüne karbonat ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Unu kendi elinizin ölçüsüne göre ayarlayın. Ne cıvık ne sert bir hamur olacak.
Gözlemeye yumurta konur mu?
Gözlemeye yumurta konur mu?
Yumurtalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler 1 yufka. 1 yumurta. Kaşar peyniri rendesi. 1 tatlı kaşığı tereyağı
En iyi baklava hangi undan olur?
Baklava yaparken ilk tercihiniz sert buğday unu kullanmak olmalı. İyi açılmış bir hamur, iyi bir baklava demektir.
Yoğurtlu hamurdan ne yapılır?
Yoğurtlu hamurdan ne yapılır?
Yoğurtlu Hamur İşi Tarifleri | Yemek Tarifleri
- Mayalı Bazlama.
- Çörek Otlu Pişi.
- Sosyete Poğaçası
- Krep.
- Kaşık Dökmesi.
- Sütlü Kaşık Dökmesi.
- Yufkadan Fındık Lahmacun.
- Peynirli Pankek.
Mayasız undan ne yapılır?
Mayasız Hamur İle Ne Yapılır | Yemek Tarifleri
- Patatesli Gözleme (El Açması)
- El Açması Peynirli Maydanozlu Gözleme.
- Ispanaklı Peynirli Gözleme (El Açması)
- Üç Malzemeli Mayasız Pişi.
- Sirkeli Pişi.
- Pesmet.
- Pişi.
- Tavada Pişi.
Un ile ne yapabilirim?
Un ile ne yapabilirim?
Unla Yapılan Yiyecekler
- Ekmekler. Ahlat'ta evlerde dört çeşit ekmek yapılmaktadır.
- Sac ekmeği: Ekmeğin mayası geldiğinde ve tandır yakıldığında (alevliyken) önce sac ekmeği pişirilir.
- Tandır ekmeği:
- Fetir:
- Cevizli fetir:
- Pitik:
- Haşil:
- Yağlı haşil:
Gözlemenin yumuşak olması için ne yapmalı?
- Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
- Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.