Gözlüğü SGK karşılıyor mu?
SGK Kapsamında Gözlük Yardım Bedelleri Ne Kadar? Sosyal Güvenlik Kurumu kendi bünyesinde ki bütün vatandaşlarına 3 yılda yalnız 1 kez olmak üzere; Uzak Çerçeve Bedeli; 37,80 TL. Bunun dışında gözlük çerçevesi alan kişi eğer yerli üretim bir çerçeve alırsa Sgk'nın ödediği çerçeve fiyatı 43,20 olur.
Gözlük fiyatları neden pahalı?
Üretim maliyetleri yüksek veya çok kaliteli oldukları için değil piyasanın büyük bir kısmı tek bir şirket tarafından kontrol edildiği için pahalılar. Kaçacak yeriniz olmadığından Luxottica'nın belirlediği fiyat piyasa fiyatı oluyor. Altı üstü beş gram plastik, iki tane cam… Markalı çerçeveler 500 liradan başlıyor.
Numaralı gözlük camı nasıl temizlenir?
Numaralı gözlük camı nasıl temizlenir?
1 yemek kaşığı karbonata 1 çay kaşığı su ekleyip macun haline getirin. Elde ettiğiniz macun ile gözlük camlarını ovalayın ve ılık su ile durulayın. Gözlük camınızı mikrofiber bez ile sildikten sonra bebek şampuanı ile yıkayabilirsiniz.
Devlet gözlük ücretini karşılıyor mu?
Devlet gözlük camı ve gözlük çerçevesi yardımı her yıl yeniden güncelleniyor. Devlet gözlük için 2021 yılında 37 TL katkı payı vermektedir. Doktor reçetede size yazdığı gözlüğün fiyatı ne kadar olursa olsun en fazla 37 TL devlet gözlük yardımı yapmaktadır.
Numaralı gözlük alırken nelere dikkat edilmeli?
Antirefle ürünler yani yapay ışıkları yansıtmayan camlar tercih edilmeli. ▼ Uzak ve yakın bir arada tercih edilecek camda kanal geçişlerinin geniş olmasına dikkat edilmeli. ▼ Sadece çerçeveye odaklanmayın, camda da marka ve kaliteyi sorgulamak çok önemli. ▼ Çok ucuz çerçevede sağlığa zararlı vernikler kullanılabilir.
Oakley nasıl bir marka?
Oakley nasıl bir marka?
1975 yılında Güney California'da kurulan Oakley, bugün dünyanın en önde gelen spor ekipmanları üreticisidir. Oakley gözlükleri, sadece bir gözlük olmaktan öte, aslında bir yaşam tarzıdır. Oakley, size bir gözlüğün verebileceğinden çok daha fazlasını vadeder.