<
Modoratör
Yeni Üye
Gözünden düşmenin anlamı nedir?
Gözden düşmek deyimi TDK'ya göre, 'Bir şeyin ya da bir kişinin değerini yitirmesi, rağbet görmemesi' biçiminde anlatmak mümkün. Artık eskisi gibi önemli olmadığı şeklinde de ifade edilebilmektedir.
Ocağına düşmenin anlamı nedir?
➡Ocağına Düşmek deyiminin anlamı:Birine yardım etmesi için yalvarmak, koruması için sığınmak. ➡Ocağına Düşmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Ocağına düştüm ağam, beni bu işten ancak sen kurtarırsın!
Diline düşmek ne demek?
Diline düşmek ne demek?
➡Dile (dillere) düşmek deyiminin anlamı:Hakkında dedikodu yapılmak.
Ağız birliği etmek ne demek?
Ağız birliği etmek ne demek?
Bir grup insanını aralarında anlaşarak, herhangi bir konu hakkına benzer biçimde konuşmaları, ağız birliği etmek demektir. Ağız Birliği Etmek Deyiminin Anlamı (TDK) Nedir? Aynı zamanda bu deyim, herkesin bir konu hakkında aynı şeyi söylemesi durumunda da kullanılmaktadır.
Şafak atmak ne demek?
➡Şafak atmak deyiminin anlamı:Aniden önemli bir durumla karşı karşıya kaldığını anlamak, bu sebeple tedirgin olmak.
Çamur atmak ne anlama gelir?
Birini karalamak, kötü bir işe bulaşmış gibi göstermek ya da kişiye iftira atmak şeklinde ifade edilmektedir.
Diline düşmek ne demek TDK?
Diline düşmek ne demek TDK?
Dile Düşmek Deyiminin Anlamı (TDK) Anlamı: Herhangi bir nedenden ötürü çoğunluk tarafından çekiştirilmek.
Iğneyle kuyu kazmak ne demek?
Iğneyle kuyu kazmak ne demek?
Bu yazımızda sizlere İğne ile kuyu kazmak deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡İğne ile kuyu kazmak deyiminin anlamı:Zor denecek bir işi yetersiz araç ve gereçlerle başarmaya çalışmak.
Ağız kalabalığı etmek ne demek?
➡Ağız Kalabalığı deyiminin anlamı:Birbirini tutmayan, gereksiz, konu dışı sözler anlamında kullanılan bir deyimdir. Bir konuyu gereksiz sözler söyleyerek kaynatmak anlamına da gelmektedir. Gereksiz sözlerle gerekli olanı gizlemeye çalışmak olarak da kullanılmaktadır.