Son Konular

GSB KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU TAKVİMİ SON DURUM! 2025-2026 KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman?

Credits
1.254.819
GSB KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU TAKVİMİ SON DURUM! 2025-2026 KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman?

KYK burs başvuruları, maddi destek arayışında olan üniversite öğrencilerinin gündeminde yer alıyor. Her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan burs desteği için öğrenciler duyuruları yakından takip ediyor. 2025-2026 eğitim yılına ait başvurularının açılmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci, e-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu burs öğrencilerin hem akademik hem de kişisel yaşamlarına önemli katkılar sunuyor. Peki, 2025-2026 KYK burs başvuruları başladı mı, başvuru tarihleri ne zaman?

717

562

430

980x136.png

168

HaberlerYaşam HaberleriGSB KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU TAKVİMİ SON DURUM! 2025-2026 KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman?Giriş Tarihi: 28.9.202507:02GSB KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU TAKVİMİ SON DURUM! 2025-2026 KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman?KYK burs başvuruları, maddi destek arayışında olan üniversite öğrencilerinin gündeminde yer alıyor. Her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan burs desteği için öğrenciler duyuruları yakından takip ediyor. 2025-2026 eğitim yılına ait başvurularının açılmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci, e-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Bu burs öğrencilerin hem akademik hem de kişisel yaşamlarına önemli katkılar sunuyor. Peki, 2025-2026 KYK burs başvuruları başladı mı, başvuru tarihleri ne zaman?KYK burslarının başvuru tarihleri merak konusu olmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce öğrenci, desteğe başvurarak eğitim masraflarına destek almayı hedefliyor. Burs başvuruları, ön lisans, lisans ve doktora düzeyindeki öğrenciler tarafından yapılabilecek. Peki, 2025 yılı KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?2025-2026 KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Her yıl olduğu gibi 2025-2026 eğitim-öğretim dönemi için KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularının Ekim ayının ikinci haftasında başlaması bekleniyor.

Resmi takvim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanacak olsa da önceki yıllar incelendiğinde, başvuruların Ekim ortası ile Kasım başı arasında tamamlandığı görülüyor.KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır.

e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

2025 yılı itibarıyla KYK burs ve kredi miktarlarında güncellemeye gidilmesi öngörülüyor. Lisans öğrencilerine, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilen destek miktarı her yıl enflasyon oranı ve ekonomik koşullara göre artırılıyor. 2025-2026 eğitim yılı için net rakamlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başvurular öncesinde duyurulacak.

1. Konular

1. 1.282.556
  2. Mesajlar

1. 1.682.834
  3. Kullanıcılar

1. 32.092
  4. Son üye

Geri
Üst Alt