Son Konular

Güveçte Kemikli Et Tava

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Güveçte Kemikli Et Tava Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo kemikli kuzu eti
3 tane orta uzunluk kuru soğan
3 tane orta uzunluk patates
6 diş sarımsak
2 tane domates
1 er tatlı kaşığı pulbiber ve karabiber
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ

Güveçte Kemikli Et Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar öncelikle kemikli etimizi düdüklü tencerede bir ölçü su koyarak haşlıyoruz benimki yarım saatte haşkandı.
Haşlanan erimizi süzgeçten geçiriyoruz suyunu yemekte kullanacağız. Artık yemeğimizin gereçlerini hepsini doğruyoruz.
Güvecimizin içine 1 çay bardağı sıvı yağımızı koyuyoruz, sonra doğranmış soğanımızı koyuyoruz, artık biber ve domates salçasını koyuyoruz (Ben bir kapta et suyuyla özeyerek koydum)
Daha sonra süzülen etlerimizi doğranmış sarımsağı doğranmış patatesleri ve en son en üstünede domateslerimizi koyuyoruz.
Üstüne 4 kepçe et suyumu ve baharatlarımı koyup, ocağa alıyorum. Yarım saat sonra yemeğimiz hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun (Üstünede isteğe bağlı yeşil soğan).
Güveçte Kemikli Et Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Pratik Şerbetli Tatlı

T

Fit Kahvaltı Tabağı

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Güveçte Et Yemeği (Odun Fırınında Pişti) Tanımı İçin Malzemeler 500 gr kırmızı et 1 adet büyük uzunluk kurusoğan 2 adet orta uzunluk patates 1 adet sivri biber yahut çarlistonbiber 1 adet kapya biber 2 isim orta uzunluk domates 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Güveçte Patates Karnabaharlı Tanımı İçin Malzemeler 250 gram kuş başı doğranmış et 4 tane patates 250 gram karnabahar 2 tane kuru soğan 5-6diş sarımsak 2 orta uzunluk havuç 1.5 yemek kaşığı tereyağı 5-6su bardağı sıcak su yad et suyu 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı biber salçası Karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
SoruCevap
S
  • Soru Soru
Giriş Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olup, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Hem besleyici hem de doyurucu olan bu yemek, yanında pilav ile adeta bir klasik oluşturur. Malzemeler 2 su bardağı kuru fasulye 1 adet büyük boy kuru soğan 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
S
  • Soru Soru
Güveçte Lezzetli Tavuk Sote Tadına Doyamayacaksınız Tanımı İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 bütün tavukgöğsü (Küçük doğranmış) 1 adet soğan (Küçük doğranmış) 300gr ıspanak (Dilimliyoruz) 1 diş sarımsak eziyoruz Baharat olarak ; 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı köri ezmesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler Köftesi için 150 gram yağsız kıyma 2 çay bardağı ince köftelik bulgur Yarım çay bardağı irmik 1 yemek kaşığı tepeleme un 1 küçük uzunluk soğan 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz,kimyon,kekik,nane,pul biber Sosu için 1 küçük soğan Yarım yemek kaşığı tereyağı 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
theking
T
  1. Konular

    1. 1.281.036
  2. Mesajlar

    1. 1.678.330
  3. Kullanıcılar

    1. 31.736
  4. Son üye

Geri
Üst Alt