Modoratör
New member
Hafızlığa başlamadan önce ne yapılmalı?
Bunun için Kuran-ı Kerimi düzgün ve doğru okuyan bir hoca ile hafızlığa başlamak çok önemlidir. Hoca ile çalışma imkanı yoksa sürekli olarak ehil hocaların kaset ve cdlerinden sure dinlemeleri yapılabilir. Bir an önce ezberlenmesi için hızlıca yanlış şekilde ezberlemek yerine mahreç ve telaffuzlar yerine oturmalıdır.Kuranı Kerim ezberlemek hükmü nedir?
Kuranı Kerim ezberlemek hükmü nedir?O halde Kur'an'dan kolayınıza gelenini okuyun" (el-Müzzemmil 73/20) meâlindeki âyetten anlaşılacağı üzere Kur'an'ın tamamının ezberlenmesi farz kılınmamıştır. Ancak her müslümanın yeterli miktarda âyet ezberlemesi namazın farzlarından olan kıraatin bir gereğidir.
Kurra hafız ne demek sorularla islamiyet?
Hadislere göre Peygamber efendimizin verdiği yedi kıraat ve on rivayet üzerine okumayı bilen kişilere Kurra Hafız denir.18 yaşında hafızlığa başlanır mı?
18 yaşında hafızlığa başlanır mı?Hafızlık için yaş sınırı konulmamakla birlikte geleneklerimizde 15, 16 yaşına varmadan hafızlığa başlamak tavsiye ediliyor.
Hafızlık farz ı kifaye midir?
Onun en sağlam ve güvenilir koruma yollarından birisi de, ezberlenmesidir. Bu bakımdan Kur'an-ı öğrenmek ve ezberlemek farz-ı kifaye olarak kabul edilmiştir.Kur'an ı Kerim'i ezberlemek farz ı kifaye midir?
Kur'an ı Kerim'i ezberlemek farz ı kifaye midir?Farz-ı kifaye olan diğer ibadetler ise şu şekilde sıralanabilir: 1- Kuran-ı Kerim'i hıfzetmek ve ezbere okumak. 5- Kelam ve fıkıh gibi ilimleri öğrenmek. Bu ilimlerin daha fazla kişi tarafından bilinmesini sağlamak için Müslümanlara eğitim vermek.
Kuranı ezberlemek ne kadar sürer?
Normalde hafızlığın yaklaşık 3-4 yılda tamamlandığını anımsatan Aşkın, "1 sayfayı en fazla 15 dakika içinde, 20 sayfayı 6-7 saat içinde ezberliyordum. Normalde hafızlar ezberlerini yaklaşık 3-4 senede tamamlıyor, benimki kısa bitti. Allah'ın izniyle 3 ayda ezberlerim bitti ve mezun oldum, çok mutluyum." dedi.Hafız olmak ne kadar sürer?
Hafız olmak ne kadar sürer?Normal şartlar içerisinde hafızlık eğitimi 1 ila 2 yıl sürüyor. Hafızlık kursunda bir iki yıl içerisinde hafızlığı bitirenler olduğu gibi, gayretli çalışmalarıyla 6 ay gibi çok kısa bir sürede hafızlığını tamamlayanlar da var.
Kurra hafız nedir ne anlama gelir?
Kurra hâfız Hadislere göre İslâm Peygamberi'nin izin verdiği yedi kıraat ve on rivayet üzerine okumayı bilen kişilere denir. Hafızlar arasında sesi en iyi olanlar arasından seçilir ve özel eğitim görürler.Bir gecede ezber nasıl yapılır?
Bir gecede ezber nasıl yapılır?Ezber yapmak adına yapılacak olan çalışmaların başında, sürekli olarak tekrar yapmak geliyor. Kişiler mutlaka cümleleri veya kelimeyi tekrar ederek kafasına yerleştirmelidir. Ezber yapabilmenin tek püf noktası sürekli olarak tekrar etmek ve aynı yazıyı çalışmaktır.