Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Hagb de 5 yillik sure ne zaman baslar?

Instagram neden guvenlik kodu istiyor?

Scirocco adi nereden gelir?

Editör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Editör

Hagb de 5 yıllık süre ne zaman başlar?

HAGB kararının başlatılabilmesi için, mahkemenin vermiş olduğu kararın kesinleşme kazanması gerekir. Şöyle ki, mahkeme kararını açıklar ve taraflar bu karara verilen sürede itiraz etmezse verilen hüküm kesinleşir. Kararın kesinleşmesinden sonra, 5 yıllık süreç başlar.

Para cezası hagb yi bozar mı?

Para cezası hagb yi bozar mı?
Adli Sicilde yer alan kasıtlı suç mahkumiyetinde, cezanın adli para cezası veya hapis cezası olması arasında bir fark yoktur. Bir başka deyişle daha önce işlenen ve suç tarihi itibariyle adli sicilde görünen ceza adli para cezası da olsa hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilemez.

Hagb alan kişi memur olabilir mi?

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararları, mahkûmiyet olarak değerlendirilemeyeceği ve gerekli denetim süresi içerisinde şartlar sağlandığında hiç suç işlenmemişçesine etki doğuracağından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memuriyete engel teşkil etmeyeceklerdir.

HAGB 5 yıl sonra ne olur?

HAGB 5 yıl sonra ne olur?
Hagb kararı kararın kesinleşmesinden 5 yıl sonra silinir. Silinmesi için kararı veren mahkemeye dilekçe ile başvurmanız gereklidir. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması hangi madde? HAGB kararı CMK 231.madde de düzenlenmiştir.

HAGB kararında adli para cezası ödenir mi?

HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINDA PARA CEZASI ÖDENİR Mİ? Adli para cezasına ilişkin HAGB kararı vermesi halinde 5 yıllık denetim süresi sonunda koşullara uyulması halinde hüküm hakkında düşme yönünde karar verilecektir ve para cezası ödenmeyecektir.

HAGB bozulur mu?

HAGB bozulur mu?
Sanık denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemediği ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere uygun davrandığı takdirde, açıklanması geri bırakılan hüküm ortadan kaldırılarak, davanın düşmesi kararı verilecektir.

HAGB güvenlik soruşturmasına engel mi?

Yani (HAGB) hükmün açıklanmasının geriye bırakılması güvenlik soruşturması kapsamında erişilemeyecektir. Emniyet ve Mit kişi hakkında kanuna aykırı olarak (HAGB) Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararlarına ulaşamayacaktır. Zira bu HAGB kararı özel bir sicilde tutulur. İlgili hakim savcı hariç kimse erişemez.

HAGB memurun kurumuna bildirilir mi?

HAGB memurun kurumuna bildirilir mi?
Danıştay 12. Dairesinin 2015/4853 Esas sayılı kararında özetle; 11 yıl önce işlediği suçtan dolayı almış olduğu HAGB kararının memur olmasına engel olmadığı belirtilmiştir. Burada HAGB memuriyet etkisi olumsuz olarak sonuçlanmamıştır. Olayın özeti şu şekildedir.

Hagb süresi dolunca ne olur?

Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması CMK 231. maddede düzenlenmiştir. Hagb 5 yıl doldu ne yapmalıyım? HAGB kararı 5 yıl dolduktan sonra düşürülür. Bunun için HAGB kararını veren mahkemeye dilekçe ile başvurmanız gereklidir.

Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) kararının detaylarını merak edenlere faydalı bilgiler verilmiş. HAGB kararının başlatılabilmesi için mahkemenin vermiş olduğu kararın kesinleşme kazanması gerektiğine dair bilgi verilmiş. Mahkeme kararının kesinleşmesinden sonra 5 yıllık sürecin başladığı vurgulanmış. Ayrıca, HAGB kararıyla ilgili adli para cezası veya hapis cezasının fark etmeyeceği ve para cezasının ödenmeyeceği belirtilmiş.

HAGB alan kişinin memur olup olamayacağına dair önemli bir bilgi paylaşılmış. HAGB kararlarının mahkûmiyet olarak değerlendirilmeyeceği ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memuriyete engel teşkil etmeyeceği belirtilmiş.

HAGB kararının 5 yıl sonra silineceği ve bunun için kararı veren mahkemeye dilekçe ile başvurmanın gerekliliği vurgulanmış. Ayrıca, adli para cezası olan durumlarda 5 yıllık denetim süresi sonunda koşullara uyulması halinde para cezasının ödenmeyeceği ifade edilmiş.

HAGB kararının bozulması konusunda da açıklamalara yer verilmiş. Sanığın denetim süresi içerisinde yeni bir suç işlemediği ve tedbirlere uygun davrandığı takdirde, hükümün ortadan kalkacağı ve davanın düşmesi kararının verileceği belirtilmiş.

HAGB kararının güvenlik soruşturmasına etkisiyle ilgili ve bu kararın özel bir sicilde tutulduğu bilgisi paylaşılmış. Güvenlik soruşturması sırasında HAGB kararının erişilemeyeceği vurgulanmış.

Son olarak, HAGB kararının memurun kurumuna bildirilip bildirilmediği ve kararın 5 yıl dolması durumunda yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler de paylaşılmış. Danıştay kararına atıfta bulunularak, HAGB kararının memuriyete engel olmayabileceği örnek üzerinden açıklanmış. Hagb süresinin dolması durumunda mahkemeye başvurarak kararın düşürülmesi gerektiği hatırlatılmış. Bu detaylı bilgilerle HAGB konusuna ilişkin merak edilen pek çok soru cevaplanmış.

Instagram neden guvenlik kodu istiyor?

Scirocco adi nereden gelir?

1. Konular

1. 1.284.065
  2. Mesajlar

1. 1.687.203
  3. Kullanıcılar

1. 32.594
  4. Son üye

Geri
Üst Alt