Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Hamdi buğulama nasıl yapılır?
Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?- Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın.
- Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin.
- Hamsileri derin bir kaba alın.
- Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin.
- Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.
Karadeniz Hamsi buğulama nasıl yapılır?
Karadeniz Hamsi buğulama nasıl yapılır?Karadeniz Usulü Nefis Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamsilerin kafalarını koparıp ayıklıyoruz ve bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
- Temizlenen hamsileri süzüp ayrı bir kaba alıp yaklaşık 1 çay kaşığı tuz ile karıştırıp beklemeye alıyoruz.
- Soğanımızı ay şeklinde doğrayıp balıkları pişireceğimiz tencereye koyuyoruz. (
Tavada balık buğulama nasıl yapılır?
Tavada Balık Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?- İlk olarak tavayı yağlayalım ve dilimlenmiş soğanları dizelim.
- Üstüne patatesleri dizelim.
- Sonrasında balıkları sıralayalım.
- Üzerine parça parça tereyağı koyalım ve limonları dizelim.
- 1 bardak su ve salçayı karıştırın ve üzerine dökün.
- Defne yaprağı ve baharatları ilave edin.
Buğulama ne kadar sürede pişer?
Buğulama ne kadar sürede pişer?1 çay bardağı suyu ilave edip 1 çay bardağı zeytinyağını tepsinin üzerine gezdirerek dökün. Yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu tepsinin üstüne kapatıp önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika civarında pişirin.
Önce ayıklanmış hamsileri bir güzel yıkayıp suyunu süzmesi için süzgeçe aldım. Kare borcamın altına halka doğradığım soğanlarımı dizdim. Üzerine ince yarım daire şeklinde kestiğim patateslerimi dizdim. Patateslerin üzerine hamsileri de dizerek en üste limon dilimlerini koydum.
Tencerede hamsi nasıl yapılır?
Tencerede hamsi nasıl yapılır?Tencereye ilk olarak soğanlarımızı diziyoruz sonra üstüne balıkları diziyoruz aynı şekilde bir kat soğan bir kat balık dizme işlemini yapıyoruz. Eğer bol soğanlı olmasını istemiyorsanız ilk kata soğan koymanız yeterli olacaktır. En üste balıklarımızı dizdikten sonra karabiberini pul biberini ve tuzunu ekliyoruz.
Tereyağlı hamsi buğulama nasıl yapılır?
Hamsileri temizleyip yıkadıktan sonra tuzluyoruz, iki hamsiyi birbirinin üzerine kapayarak yağlanmış bir tepsiye ya da güvece fotoğraftaki gibi sıralayarak diziyoruz. Üzerine tereyağını küp küp doğrayarak ara ara serpiştiriyoruz. Yarım ya da bir limonun suyunu (damak zevkinize göre) sıkarak üzerine gezdiriyoruz.Tencerede patatesli hamsi buğulama nasıl yapılır?
Tencerede patatesli hamsi buğulama nasıl yapılır?Tencerede Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?
- Hamsiyi kılçıkları da dahil temizleyip siyah suyu çıkana kadar yıkayalım , süzgece koyup suyunu süzelim.
- Soğan ve patatesin kabuklarını soyup yuvarlak olarak keselim kalınlığı çok ince olması çokta kalın olmasın ki pişmesinde sorun yaşamayalım.