<

Modoratör
Yeni Üye
Hangi abonelerden reaktif enerji bedeli alınmaz?
MADDE 13 – (1) Mesken aboneleri, aydınlatma aboneleri, tek fazla beslenen aboneler, bağlantı gücü 9 (dokuz) kW'a (dahil) kadar olan aboneler ile sisteme enerji veren üreticilere veriş yönünde 17 nci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen durumlarda reaktif enerji tarifesi uygulanmaz.
Dağıtım sistemi kullanıcısı ne demek?
Tek terimli tarife sınıfı: Sadece dağıtım sisteminden çekilen veya dağıtım sistemine verilen elektrik enerjisi miktarı (kWh) üzerinden dağıtım bedeli uygulanması esasına dayalı tarife sınıfıdır. Tarife sınıfında değişiklik yapmak isteyen dağıtım sistemi kullanıcısı, bu talebini dağıtım şirketine yazılı olarak yapar.
Bağlanti hatti nedir?
Bağlanti hatti nedir?
Bir elektrik terimi olarak yapı bağlantı (İrtibat Rakordman) hattı, enerjinin son kullanıcıya götürmek amacıyla, dağıtım şebekesinden başlanıp tesis edilip, yapı bağlantı kutusunda biten hatlardır.
Teiaş sistem kullanım bedeli nedir?
Teiaş sistem kullanım bedeli nedir?
EPDK, belirlenen gelir tavanı tutarları bağlamında TEİAŞ'ın 2020 yılında uygulayacağı iletim sistem kullanım ve sistem işletim tarifelerini de belirledi. Sistem kullanım bedeli, üretim şirketleri için bir önceki yıla göre 8.5 artırılarak 9.93 TL/MWh olarak belirlendi.
Reaktif ceza nasıl önlenir?
Reaktif ceza nasıl önlenir sorusunun en basit cevabı kompanzasyon panosunun kontrolü ile bu ceza ortadan kalkmaktadır. Yani reaktif ceza önlemeyi izlenebilen bir ortamda ceza maliyetini faturaya yansımasını önlemek için gerekli kompanzasyon bakımı yapılarak önlenebilir.
Anlaşma gücünün üzerinde elektrik kullanımı nedir?
Anlaşma gücü üzerinde sisteme verilen enerji miktarı, destek ödemesi hesabında dikkate alınmaz. İçinde bulunulan aya ait Sistem Kullanım Fiyatına göre hesaplanan bedelin %5'i oranında ceza uygulanır. Bu oran aylık olarak toplam %30 u geçemez. Ceza, 00.00-24.00 saatleri arasında bir defadan fazla uygulanmaz.
Sistem Bağlantı Anlaşması nedir?
Sistem Bağlantı Anlaşması nedir?
Bağlantı anlaşması, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında, yeni bir tesis veya kullanım yerine yönelik elektrik enerjisi taleplerinde, dağıtım şirketleriyle tüketici arasında yapılan anlaşmadır.
Bağlantı görüşü nedir?
Bağlantı görüşü nedir?
Söz konusu bağlantı görüşünde; öngörülen bağlantı tarihine veya bağlantı anlaşmasının imza tarihinden itibaren öngörülen bağlantı süresine, bağlantı gerilim seviyesine, tesis edilmesi gereken dağıtım tesisleri ve/veya bağlantı hattının kapsamına, bunlara ilişkin tarafların yükümlülükleri ile öngörülen bağlantı hattına …
Dağıtım Bağlantı Anlaşması ne demek?
Sistem Kullanım Bedeli ne demek?
Sabit sistem kullanım bedeli tüketicilere uygulanan çift terimli tarifedeki güç bedeline benzer. Bu bedel üreticinin üretim miktarından bağımsız olup üreticinin gücü üzerinden alınmaktadır. Diğer bir ifadeyle, bu bedel TL/MW olarak belirlenmektedir.
Sistem işletim bedeli nedir?
Sistem işletim bedeli nedir?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2020 yılında görevli tedarik şirketleri uygulanacak olan yıllık sistem işletim bedelini belirledi. Kurum tarafından alınan karara göre bu bedel 2020 yılında, 250 kW üstü santraller için 1.661,9 TL olarak uygulanacak.
Reaktif güç nasıl dengelenir?
Reaktif güç nasıl dengelenir?
Uzun yeraltı elektrik hatları, UPS'ler, bilgisayarlar, elektronik balast ve led aydınlatmaların neden olduğu kapasitif etki, şönt reaktörlerin kullanılması ile kompanze edilmiş, dengelenmiş olur. Şönt reaktörler kapasitif reaktif enerjinin yüksek olduğu sistemlerde dengeleme (kompanze) yapmak amacı ile kullanılırlar.
Endüktif güç nasıl düşürülür?
Elektrik faturasında endüktif ceza ve reaktif cezanın önüne geçmek için yeni teknolojiler ile uzman kişilerce projelendirilmiş kompanzasyon sistemleri yapılması gerekir. Yük ve güç kullanım yoğunluğuna göre otomatik devreye giren kompanzasyon sistemleri sayesinde reaktif cezadan ve endüktif cezadan kurtulabilirsiniz.