Son Konular

Hangi ulkede hukuk okunur?

Decathlon kac yil garantili?

HES Kodumun suresini nasil ogrenebilirim?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-175

Hangi ülkede hukuk okunur?

İngiltere, Hollanda, İtalya ve Almanya, gibi ülkeler hukuk alanında öne çıkıyor. Avrupa ülkeleri bu alanda eğitim alınabilecek prestijli üniversiteleri bünyesinde barındırıyor. Üstelik eğitim ücretlerinin Avrupa'da çok daha düşük olduğu biliniyor.

Yurtdışı hukuk kaç yıl?

Yurtdışında hukuk eğitimi dört yıllık bir lisans eğitimini kapsamaktadır. Bu dört yıl sonunda, avukatlık yapmak isteyen mezunlar bir sene mesleklerine stajyer olarak başlar. Hakim ve savcılar için farklı bir staj süresi söz konusudur. Dil eğitimi için bir sene hazırlık sınıfında eğitim alınmaktadır.

Cambridge hukuk nasıl okunur?
Cambridge Üniversitesi Hukuk Fakültesi, dünyanın en iyi hukuk fakültelerinden biri olmakla birlikte; öğrenci adaylarından LNAT sınavı talebinde bulunmaz. Bunun yerine; hem yerli hem uluslararası öğrencilerin "Cambridge Law Testêe" girmeleri zorunludur. Bu test için ön kayıt gerekmez ve tamamen ücretsizdir.
Hukuk yurtdışında nasıl okunur?
Yurt Dışında Okumak İçin Hazırlanması Gereken Belgeler ve Koşullar
- Yurt dışında hukuk okumak için bir lisans programına kayıt olacaksanız, not ortalamasının en az 2.0 olması gerekmektedir.
- Lise diploması.
- İngilizce yeterliliği kanıtlamak için IELTS notunuzun en az 6.5 ve TOEFL notunuzun da en az 80 olması gerekmektedir.

En iyi hukuk nerede okunur?

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Türkiye Barolar Birliği'nin yaptığı çalışmanın sonucuna göre vakıf üniversiteleri arasında "En İyi Hukuk Fakültesi" oldu. Türkiye Barolar Birliği hukuk eğitimi ve öğretimindeki standartları belirlemek amacıyla başlattığı "ölçme-değerlendirme" çalışmaları sonuçlandı.

Cambridge Üniversitesi Hukuk Fakültesi kaç yıl?

İngiltere'de hukuk eğitimi de diğer birçok branş gibi 3 yıl sürmektedir. Türkiye'den giden öğrencilerin eğitim gördükleri okul, akademik başarı düzeyleri ve girmeyi hedefledikleri okula göre 3 yıllık lisans eğitimi öncesi 1 yıllık akademik hazırlık (foundation) eğitimi almaları gerekmektedir.
Cambridge de nasıl okunur?
Cambridge Üniversitesi'ndeki yüksek lisans programlarına başvurabilmek için en az 4 üzerinden 3,8 not ortalamasına sahip bir lise diploması, İngiltere tarafından tanınan bir üniversiteden alınmış, en az 4 üzerinden 3,5 not ortalamasına sahip bir lisans diploması ve not çizelgesi (transkript) gerekmektedir.

Geri
Üst Alt