<
Editör
Yeni Üye
Hangisi bakterilerin üremesini en doğru şekilde tanımlar?
Bakteriler belli bir boya kadar büyür ve sonra eşeysiz üreme şekli olan ikili bölünme ile ürerler. En iyi şartlarda bakteriler büyük bir hızla büyür ve ürerler; bakteri topluluklarının sayısı her 9,8 dakikada ikiye katlanabilir. Hücre bölünmesinde birbirinin aynı iki yavru hücre meydana gelir.
Bakteriyel büyüme fazları nelerdir?
Bakteriyel büyüme eğrisi, bir bakteri popülasyonunda belirli bir süre boyunca bulunan canlı hücrelerin sayısını temsil eder. Büyüme eğrisinin dört farklı aşaması vardır: gecikme, üstel (log), durağan ve ölüm.
Bakterilerin Çoğalabilmesi için en çok ihtiyaç duyduğu faktörler nelerdir 3 tanesini yazınız?
Bakterilerin Çoğalabilmesi için en çok ihtiyaç duyduğu faktörler nelerdir 3 tanesini yazınız?
Tüm bakteriler çoğalabilmek için 3 ana besine ihtiyaç duyarlar:
Bakteriler üreme ısısı derecelerine göre temel olarak başlıca kaç gruba ayrılır?
Üredikleri sıcaklık derecesine göre bakteriler üç gruba ayrılırlar: Termofil bakteriler: Optimum üreme sıcaklıkları 45oC'nin üzeridir. Mezofil bakteriler: İnsanlarda hastalık yapan patojenler bu gruba girerler (+20o C ile +40oC arasında). Bu gruptaki bakteriler daha çok 37o C'de yaşarlar.
Bakteriler hangi yapılarıyla hareket eder?
Bazı bakteriler zincir şeklinde hücre kümeleri yaparlar. Bu küme içinde her hücre ayrı bir canlı olup, kümeden ayrıldıklarında canlılıklarını korurlar. Renk maddeleri üretimi bakterilerde pek belirgin değildir. Bakterilerden bazıları kamçılı (flagella) olup aktif hareket ederler.
Mikroorganizmalar neye göre sınıflandırılır?
Mikroorganizmalar neye göre sınıflandırılır?
Bilimsel sınıflandırmada Ökaryotlar, Bakteriler ve Arkeler, tüm canlıları kapsayan üç ana gruptur.
Bakteriler kaç derecede daha hızlı çoğalır?
4 ile 18 derece arasındaki sıcaklıklarda mikroorganizmalar üreyemezler ya da çok yavaş ürerler. Mikropların üremesi için en uygun sıcaklık 5 ile 65 derece arasındadır. Bu sıcaklıklarda mikroplar hızlı çoğalır. Pişirmede ise 72 dereceye kadar ısıtıldığı zaman mikroorganizmalar ölürler.