Haşhaşlı Çörek

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Malatya Kebabı Tarifi Resimli

T

Yumurta Kapama

<
T

theking

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Yumuşak hamur olacak denetimi koyalım unu)
İç gereçleri için;
5 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
Ceviz (İsteğe bağlı)

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt, suyu mayayı şeker geniş kaba alalım kaşık ile maya ve şeker eriyene kadar karıștıralım.
Sonra sıvı yağ tuz yumurta akını koyalım.
Un denetimi biçimde dökelim hamur güzelce yoğuralım yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak 20-40 dk mayalanması için kenar koyalım.
Mayalanan hamur tezgaha döküp bira yoğurup havasını almamız lazım 5 yada 6 eşit kesime bölelim.
Böldüğümüz yumakları un ile beze formunda açalım (Tabak boyutunda olabilir).
Fırınımızı açalım isteğe bağlı açmak 180 derece de.
Her açtığımız bezenin orta kısmına haşhaş sürelim.
Üst kısmına haşhaş sürülmeyecek.
Oklava yardımı ile açılacak enine uzunluğuna güzelce açalım.
Açtığımız hamur çok kalın olmayacak çokta evvel olmayacak orta kısmı kalın kalmasın.
Büyüttüğümüz hamur iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz hamurun iki ucunda bükelim ve hepsini yapıp tepsiye düzelim.
Dizdiğim hamurların üzerine yumurta akı sürelim. 25 dk tepsi de mayalansın biraz.
Önceden ısıttığımız fırına verelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Malatya Kebabı Tarifi Resimli

T

Yumurta Kapama

Geri
Üst Alt