Modoratör
Efsanevi Üye
Hatalı basım paralar değerli mi?
SON zamanlarda medyada sıklıkla yer bulan hatalı basılan paralara yüksek fiyat istenmesine, Gaziantep'te para müzesi sahibi olan koleksiyoner Esat Kaplan itiraz etti. Kaplan, paraların hatalı basılmadığını, zamanla silinme yaşadığını ve bu tür paraların herhangi bir değerinin olmadığını söyledi.
5 TL hatalı basım nasıl anlaşılır?
Van'da yaşayan Sezgin Yılmaz (27), hatalı basım 5 TL'yi 50 bin TL'ye satışa çıkardı. Yılmaz, alışveriş yaptıktan sonra aldığı para üstünde 5 TL'nin sağ üst köşesindeki 5'in yarısının olmadığını fark ettiğini belirtti.
Hatalı basılan para ne işe yarar?
Bu paraların değerli olduğuna inanan vatandaşlar banknotları satışa çıkarmaktan geri durmuyor. Bu anlamda paranın ön yüz sağ üst köşesinde yazması gerekenden bir adet az sıfır yazdığını gören vatandaşlar bu yanlış basım paraları internet üzerinden koleksiyonerler amacıyla satışa sunuyor.
Basım hatası olan paralar ne yapılır?
Basım hatası olan paralar ne yapılır?
Bu paralar koleksiyonerler doğrultusundan yakından takip ediliyor. İlgisi olanlar için bu paralara denk gelen vatandaşlar ise paraları satışa sunuyor. Hatalı basım banknotlar yoğun ilgi görürken koleksiyonerler bu paraları alabilmek istiyor. Bu haberlere denk gelenler ise cüzdanlarındaki paraları denetim ediyor.
Hatalı basılan para nasıl anlaşılır?
Hatalı basılan para nasıl anlaşılır?
Paralar sahte olduğu zaman renk vermez. Gerçek parayı beyaz bir kağıda sürttüğünüzde rengi çıkar. Bu parada da aynı yöntemi uyguladım ve renk verdi.
5 tl nin sahtesi nasıl anlaşılır?
Sahte kâğıt paralardaki folyolarda, gümüş renkli ve yanardöner yaldız kullanıldığı görülür. Banknotların arka yüzünde, kupür değerini gösteren "rakam" ve "TL" harflerinden oluşan şerit baskı yer alır. Yarı şeffaf sarı renkli yansıma veren bu baskılar, renk değiştirme özelliğine de sahiptir.
Hatalı basım 50 TL ne kadar eder?
Rize'de bir fast-food zincirinde çalışan İslam Sancaktutan, müşterinin verdiği 50 liralık banknotta sıfır olmadığını fark etti. Sancaktutan, hatalı basım banknota 75 bin lira değer biçerek satışa çıkardı.
Hatalı basım paralar ne kadar?
İnternette araştırdım, 50 lira baskı hatalı paranın 75 bin liraya satışa çıkarıldığını gördüm. Ben de isteyene 100 bin liraya satmayı düşünüyorum. Satabilirsem bu parayla oğluma araba almayı düşünüyorum." diye konuştu.