Son Konular

Hatim Duasından Önce Hangi Sureler Okunur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
Hatim Duasından Önce Okunacak Sureler Hangileridir?

Hatim edildikten sonra okunacak Hatim duası öncesinde hangi sureler okunur.

Kuran-ı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup, bitirdikten, yani hatmettikten sonra yapılan duaya hatim duası adı verilir.

Hatim duasından önce kısa surelerden bazılarını okuyabiliriz bu sureler Nas suresi ve Fatiha sureleridir bu surelerle beraber Bakara suresinin başında ilk beş ayet okumak sünnettir.

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed, Nas suresini okuduğu vakit, Fatiha suresine başlar, sonra Bakara suresinin başından ve ülaike hümü'l-müflihû'a kadar okur, hatim duasını yapardı.

T

Kurban Keserken Okunacak Dua

T

Kadir Gecesinde okunan dua

Benzer Konular

1 hatim birden fazla kişiye bağışlanır mı? Hatim yapmak, Kuran’ı Kerim’i baştan sona kadar okumak olarak ifade edilebilir. Okunan hatim ise istenilen kadar kişiye hediye edilebilir. Çok fazla kişiye hediye etmek yapılan hatmin sevabını azaltmaz. Okunulan hatmin sevabını istediğiniz kadar kişiye...
Cevaplar
1
Görüntüleme
19
Kuranı Kerim hatim kaç kişiye bağışlanır? Hatim başkası adına yapılamaz, herkes kendi adına hatim yapabilir. Ancak yapılan hatmin hediye edilmesinde ise bir kişi kısıtlaması bulunmamaktadır. İstediğiniz kadar kişiye yaptığınız hatmi hediye edebilirsiniz. Kuran hatmi nasıl bağışlanır? Bunu yapmak...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
Kuran hatmi kimlere yapılır? Hatim başkası adına yapılamaz, herkes kendi adına hatim yapabilir. Ancak yapılan hatmin hediye edilmesinde ise bir kişi kısıtlaması bulunmamaktadır. İstediğiniz kadar kişiye yaptığınız hatmi hediye edebilirsiniz. 1 hatim kaç sayfa? Cüzler belirli bir sayfa sayısını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Ayet yakmak caiz mi? Kur’an-ı Kerim yıpranır, ondan yararlanılamaz bir hale gelse dahi yine de yakmak caiz değildir. Belki temiz bir poşete -paket- koyup saklamak ya da uygun bir zemin bulup toprağa gömmek daha doğru olur.Muhammed bin Hasan el şeybani “Siyer-i Kebir” adlı kitabında Kur’an-ı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
S
  • Soru Soru
Hatim damgalamak, sona erdirmek anlamındadır Kur'anı Kerim'i başından ardına kadar okuyup bitirmeye Hatim denmektedir Yani tanrısal kitabımızdaki 114 surenin hepsini okuyup bitirmektir Hatim Kur'anı Kerim'i doğru okuyup bitirdikten sonradan yapılan duaya Hatim Duası denir Peygamber Efendimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.280.799
  2. Mesajlar

1. 1.677.919
  3. Kullanıcılar

1. 31.722