<
Editör
Yeni Üye
Hazır sıcak çikolata nasıl yapılır evde?
Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın. Kaynayan bir su buharı üzerinde yer alan ayrı bir kapta benmari usulü eritin. Sütü fincanlara paylaştırın. Eritilmiş sıcak çikolatayı ekleyip, karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis edin.
Sıcak çikolataya krema konur mu?
Küçük bir tencereye süt, çikolata ve şeker alınır Kaynayana kadar karıştırılır. Çikolata iyice eridiğinde ocaktan alınır, vanilya eklenir karıştırılır ve bardağa bırakılır. Üzerine çırpılmış krema bırakılır ve kremanın üzerine tarçınlı kakao serpilir. Hemen servis edilir.
Hazır sıcak çikolata sütle yapılır mi?
Hazır sıcak çikolata sütle yapılır mi?
Hazır sıcak çikolata nasıl yapılır noktasında en çok merak edilen konuların başında; sütle mi yoksa suyla mı daha lezzetli olacağı gelir. Sütü veya suyu damak zevkinize göre tercih edip sıcak çikolatanızı o şekilde hazırlayabilirsiniz. Süt ile hazırladığınız hazır sıcak çikolataların içimi daha yumuşak olur.
Rioba sıcak çikolata nasıl yapılır?
Hazırlanışı : 200 ml (1 su bardağı) sütün içerisine 2 yemek kaşığı sıcak çikolata tozu koyarak karıştırınız. Arzunuza göre süt yerine sıcak su da kullanabilirsiniz. Makine Hazırlanışı: Dönerli, ısıtıcılı makinede hazırlanacak ise, önce soğuk süt veya su konur, sonra Çikolatalı İçecek Tozu üzerine ilave edilir.
Sıcak çikolata kreması nasıl yapılır?
Sıcak Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede krema ve sütü çırpıcıyla karıştırarak kaynama noktasına getirin.
- İçine bitter çikolatayı ve şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Çikolatalar eriyip karışım fokurdayınca bardaklara pay edin. Çırpılmış krema ve çikolata tozu ile süsleyin. Afiyet olsunç
Soğuk çikolata nasıl yapılır?
Soğuk çikolata nasıl yapılır?
More videos on YouTube
- Çikolatayı küçük parçalara bölün. Böldüğünüz çikolata, toz şeker, kakao, granül kahve ve 1 su bardağı sütü bir tencereye alın.
- Karışımı blendera alıp üzerine kalan süt, vanilya özü ve buzları ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
Sarelle çikolata nasil eritilir?
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.