Haziran ayinda hangi tohumlar ekilir?

Modoratör

Tanınmış Üye
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
69
Konum
Türkiye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Haziran ayında hangi tohumlar ekilir?​

Haziran: Yeşil biber, çarliston biberi, dolmalık biber, salatalık, domates, semizotu, ıspanak, kereviz, lahana, karnabahar, kabak, patlıcan, bamya, pırasa, fasulye, havuç, roka, maydanoz, nane, taze soğan, göbek marul, marul ve dereotu ekilir.

Haziran ayında saksıya ne ekilir?​

Haziran ayında saksıya ne ekilir?
Haziran ayında ne ekilir sorusuna yanıt arıyorsanız bunların başında biber, domates, kavun, bamya, karpuz, fasulye ve soğan gibi sebzeler ekebilirsiniz.

Yazda ne yetişir?​

Yazda ne yetişir?
Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.

Haziran ayında hangi yem bitkisi ekilir?​

Sebzecilik: Çapa, sulama, ot alma ve hasat devam eder. (Fasulye, domates, biber, patlıcan hasadı) kışlık karnabahar, lahana tohumları ekilir.

Haziranda hangi sebzeler yetişir?​

Haziranda hangi sebzeler yetişir?
Haziran ayı sebzeleri: Enginar, taze fasulye, bezelye, bakla, barbunya, kabak, patlıcan, salatalık yeşil biber, dolmalık biber, domates, semizotu, rezene, marul, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere.

Temmuz ayında hangi tohumlar ekilir?​

Temmuz ayında hangi tohumlar ekilir?
Temmuz: Fasulye, havuç, brokoli, Mısır, roka temmuz ayında ekilebilen sebzelerdir. Ağustos: Mısır, brokoli, dereotu, maydanoz, roka ekilir.

Temmuz ayında ne ekilir?​

Mayıs ayında ne ekilir?​

Mayıs ayında ne ekilir?
Bu ay için; Kiraz, çilek, domates, bezelye, rezene soğanı, fasulye, mısır, kabak, fındık, tahıl ve kabak türlerini dikebilirsiniz. Kök (Toprak Elementi) Kök bitkileri ve kök sebzeler için en uygun zaman anlamına gelmektedir. Bu ay için; havuç, şalgam, patates, pancar, sarımsak, soğan ve pırasa listenizde yer alabilir.

Reglas nedir?​

Reglas nedir?
Reygras otu, hızlı gelişen yıl içerisinde çok sayıda biçim verebilen tek yıllık uzun boylu bir buğdaygil yem bitkisidir. Kışları ılıman geçen bölgelerde tek yıllık baklagil ve buğdaygil yem bitkileri ile karışım halinde yetiştirilir. Karışımdan elde edilen ot otlatılabileceği gibi biçilerek de değerlendirilebilir.

Reygras mi yonca mı?​

Reygras otu mu yonca mı? Reygras otu mu yonca mı diye sorulduğunda, tek yıllık yem bitkileri içerisinde reygras çok yıllık yem bitkileri içerisinde yonca kabul görür. Sonuç olarak reygras otunun yeri ayrı yonca otunun yeri ayrıdır.

Haziranda pazarda neler var?​

Haziranda pazarda neler var?
Haziran Ayı Sebze ve Meyveleri Listesi
- Ispanak.
- Taze Fasulye.
- Yaz Kabağı
- Bezelye.
- Fesleğen.
- Karpuz.
- Kiraz.
- Şeftali.

Ağustos ayında ne ekilir?​

Ağustos ayında ne ekilir?
Bu yüzden de Ağustos ayı boyunca aşağıdaki sebzelerin tohumlarını elde etme seçeneğimiz var:
- su teresi.
- brokoli.
- Coles.
- ıspanak.
- yeşil bezelye.
- Marul.
- şalgam.
- Turp.
 

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,154
Çözümler
1
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0
Haziran ayında bahçenize ekebileceğiniz birçok sebze ve meyve bulunmaktadır. Yeşil biber, çarliston biberi, dolmalık biber, salatalık, domates, semizotu, ıspanak, kereviz, lahana, karnabahar, kabak, patlıcan, bamya, pırasa, fasulye, havuç, roka, maydanoz, nane, taze soğan, göbek marul, marul ve dereotu gibi sebzeler bu ayda ekilebilir. Saksıda yetiştirmek istiyorsanız biber, domates, kavun, bamya, karpuz, fasulye ve soğan gibi sebzeleri tercih edebilirsiniz.

Yaz mevsiminde yetiştirebileceğiniz meyveler arasında karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik ve çilek bulunmaktadır. Sebzeler arasında ise taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu ve bamya gibi sebzeleri yaz mevsiminde yetiştirebilirsiniz.

Haziran ayında yem bitkisi olarak kışlık karnabahar ve lahana tohumları ekilebilir. Temmuz ayında ise fasulye, havuç, brokoli, mısır ve roka gibi sebzelerin tohumlarını ekebilirsiniz.

Haziran ayında yetiştirebileceğiniz sebzeler arasında enginar, taze fasulye, bezelye, bakla, barbunya, kabak, patlıcan, salatalık, yeşil biber, dolmalık biber, domates, semizotu, rezene, marul, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz ve tere bulunmaktadır.

Temmuz ayında ekilebilecek sebzeler arasında fasulye, havuç, brokoli, mısır ve roka yer almaktadır. Ağustos ayında ise mısır, brokoli, dereotu, maydanoz ve roka gibi sebzelerin tohumlarını ekmek mümkündür.

Bahar aylarında kiraz, çilek, domates, rezene soğanı, fasulye, mısır, kabak, fındık ve tahıl gibi ürünlerin dikimini yapabilirsiniz. Kök bitkileri ve kök sebzeleri için en uygun zamanlardan biri olan Mayıs ayında havuç, şalgam, patates, pancar, sarımsak, soğan ve pırasa gibi bitkilerin yetiştirilmesi mümkündür.

"Reglas" bir bitki türü olan reygras otunu tanımlar. Reygras otu, hızlı büyüyen ve yıl içinde çok sayıda biçim alabilen tek yıllık bir buğdaygil yem bitkisidir. Kışları ılıman iklim bölgelerinde tek yıllık baklagil ve buğdaygil yem bitkileri ile birlikte yetiştirilir.

Reygras otu ile yonca arasındaki farka gelince, reygras otu tek yıllık yem bitkileri arasında yer alırken, yonca çok yıllık bir yem bitkisidir. Dolayısıyla reygras otu ve yonca farklı türlerdir ve farklı amaçlar için kullanılırlar.

Haziran ayında pazarda bulabileceğiniz sebze ve meyveler arasında ıspanak, taze fasulye, yaz kabağı, bezelye, fesleğen, karpuz, kiraz ve şeftali gibi ürünler yer almaktadır. Ağustos ayında ise su teresi, brokoli, coles, ıspanak, yeşil bezelye, marul, şalgam ve turp gibi sebzeleri ekim yapabilirsiniz.
 
Üst Alt