Hipot test cihazı nedir?
Hipot normal gerilim üzerinde elektrik yalıtım yeterliliğini ölçmek için kullanılan sisteme zararı olmayan bir ölçüm testidir. Yüksek gerilim ile çalışan her cihaza bu test uygulanmaktadır.Surge testi ne demek?
Surge testi ne demek?SURGE testi bobinin giriş ve çıkış ucuna uygulanan yüksek gerilim testidir. Bu şekilde bobin spirleri arasındaki izolasyon problemleri tespit edilir. Bobine verilecek yüksek voltajın, nüveyi doyuma götürmemesi ve fazla akım çekmemesi için yüksek frekanslı olarak uygulanmaktadır.
Yalıtım direnci ölçümü nasıl yapılır?
Basit olarak izolasyon direnci (yalıtım direnci) ölçümü, dielektrik malzemeye DC gerilim uygulanarak yapılır. Dielektrik malzemenin geçirdiği akımın ölçülmesi akabinde uygulanan gerilim üzerinden ohm kanununa göre hesaplanan direnç, izolasyon (yalıtım) direncidir.Yüksek gerilim testi neden yapılır?
Yüksek gerilim testi neden yapılır?Yüksek gerilim testinin amacı, bir makine yada cihaz üzerinde normal şartlarda bir gerilim altında bulunan erişilebilir tüm metal kısımların operatör yada kullanıcı ile temas etmesini engelleyen izolasyon malzemesinin dayanımının test edilmesidir.
Burst Tester, artan bir hidrostatik basınca maruz bırakılan malzemelerin patlama mukavemetinin ölçülmesi için tasarlanmıştır. Bu basınç elastik bir diyafram vasıtasıyla numunenin dairesel bölgesine uygulanır. Numune, bu dairesel bölgenin kenarında pnömatik bir kıstırma tertibatı ile sıkıca tutulur.
EMC surge testi nedir?
EMC surge testi nedir?EMC Testi, bir cihazın veya sistemin elektromanyetik uygunluğunun kontrol edildiği testlerdir. Elektromanyetik Uyumluluk Testinde (EMC Testi), herhangi bir elektrikli ve elektronik cihazın veya sistemin, ortamdaki diğer cihaz veya sistemlerden etkilenmeden ve bunları etkilemeden çalışması hedeflenir.