Modoratör
Yeni Üye
Hukukta hangi üniversite daha iyi?
Çalışma sonuçlarına göre Türkiye'nin en iyi 10 hukuk fakültesi sıralaması şöyle:
- İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
- Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
- Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
- Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
- Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
- Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi.
Hukuk fakültesi kazanmak için kaç net yapmak lazım?
Hukuk fakültesi okumak için öncelikle TYT ve AYT sınavlarına girmek gerekmektedir. Bir devlet üniversitesi kazanmak için TYT sınavından en az 60 net ve AYT sınavından en az 50 net yapmak gerekecektir.
Istanbul'da hukuk hangi üniversitede okunur?
Devlet üniversiteleri
Şehir | Üniversite | Tür
İstanbul | İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi | Devlet
İstanbul | İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi | Devlet
İstanbul | Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi | Devlet
İstanbul | Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi | Devlet
Hukuk için kaç net gerekir 2020?
Hukuk için kaç net gerekir 2020?
2020 YKS EA 335 Ham Puan Almak İçin : 58 net TYT ve 51 net AYT veya 63 net TYT ve 49 net AYT yeterli olacaktır. Bu netler ile Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi hukuk fakültesi kazanılabilecektir. 2020 YKS EA 340 Puan Almak İçin : 60 net TYT ve 52 net AYT veya 69 net TYT ve 50 net AYT yeterli olacaktır.
2021 hukuk okunur mu?
2021 hukuk okunur mu?
2019-2020 eğitim öğretim yılında 125 bin olarak uygulanan hukuk fakültesi giriş sıralaması, 2021-2022 eğitim yılı itibarıyla 100 bine yükseltildi. YÖK tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: Karar 2021-2022 yılı öğrenci yerleştirmelerinde geçerli olacak.
Kıbrıs Üniversitelerinde hukuk barajı var mı?
YÖK'ün tıp ve hukuk fakültelerine getirdiği baraj şartından, KKTC üniversiteleribu yıl muaf tutuldu. Buna göre bu yıl tıp programlarına başarı sırası en düşük 40 bininci, hukuk programlarına ise başarı sırası en düşük 150 bininci sırada olan adaylar yerleşebilecekler.