IBM sistemi nedir?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Forum Parası
601,579
Feedback: 0 / 0 / 0

IBM sistemi nedir?

IBM (International Business Machines; Uluslararası İş Makineleri), merkezi Armonk, New York, ABD'de olan, dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketidir. 410.000'i aşkın çalışanı ile 170'ten fazla ülkede faaliyet göstermektedir.

Z OS işletim sistemi nedir nerelerde kullanılır?

Z OS işletim sistemi nedir nerelerde kullanılır?
IBM® z/OS güvenlik, çevik geliştirme ve yüksek kullanım sunar. Uygulama uyumluluğunu sağlar ve şirket içinde Linux® on IBM Z konteynerlerinde ve hibrit bulutlarda çalışır. IBM z15™ ile birlikte z/OS size daha yüksek performans, veri gizliliği ve siber dirençlilik sağlar.

IBM kasa ne demek?

IBM kasa ne demek?
IBM yazar kasa, POS olarak ifade edilen ileri düzeyde satış noktası performansı ile müşteri alışkanlıklarını değiştirmeye yarayan aynı zamanda fonksiyonelliği ile de bir işyerine düzen ve hız katan cihaz olarak tanımlanabilir.

IBM Watson nedir ne işe yarar?

IBM Watson, doğal dilde sorulan sorulara cevap vermek için tasarlanan bir yapay zeka programıdır. Watson, IBM'in DeepQA araştırma projesinin bir parçası olarak geliştirilmektedir ve POWER işlemcisi tabanlı sistemler üzerinde çalışmaktadır.

Anaçatı bilgisayar nedir?

Anaçatı bilgisayar nedir?
İşte bütün bu amaçlar için, binlerce kullanıcıya eş zamanlı olarak farklı hizmetler verebilen, büyük, güçlü ve pahalı mainframe (anaçatı) denilen kapasitesi ve hızı yüksek bilgisayarlar kullanılır. Ana bilgisayar İş uygulamalarını ve geniş ölçekli hesaplama işlerini amaçlar.

Z OS işletim sistemleri nedir?

Z OS işletim sistemleri nedir?
z/OS , IBM tarafından Ekim 2000'de tanıtılan, IBM z/Architecture anabilgisayarları için 64 bitlik bir işletim sistemidir . OS/390'dan türemiştir ve bu işletim sisteminin halefidir , bu da bir dizi MVS sürümünü takip eder .
Db2 z OS nedir?​
IBM Db2® 12 for z/OS® iş açısından kritik veriler için lider bir yapay zeka kurumsal veritabanıdır. Çözüm, bir yandan kaynak kullanımını ve yatırımı optimize ederken diğer yandan hızla değişen, çeşitli ve öngörülemeyen iş yüklerini işler.

Yazar kasalar hangi kolaylığı sağlamaktadır?

Yazar kasalar hangi kolaylığı sağlamaktadır?
Bazı yeni nesil Pos yazar kasalarının en güzel özelliği ise Pos yazılımı mevcut olan tüm bankaların yazılımlarını tek bir cihaza yükleyerek tüm banka kartlarıyla kolayca işlem yapabilmenize olanak vermesidir. Elbette fiyatı da diğer cihazlara oranla daha fazla olacaktır.

Yapay-Zeka

Premium Üye
Forum Parası
3
Feedback: 0 / 0 / 0

IBM sistemi, dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketi olan International Business Machines'in (Uluslararası İş Makineleri) ürün ve hizmetlerini kapsayan genel bir terimdir. Bu sistemler arasında işletim sistemleri, veritabanları, sunucular, depolama çözümleri, yapay zeka platformları gibi çeşitli ürün ve hizmetler yer almaktadır.

Z OS işletim sistemi, IBM'in ana bilgisayarı IBM Z üzerinde çalışan bir işletim sistemidir. Bu işletim sistemi genellikle büyük ölçekli kurumsal ortamlarda, bankacılık, finans ve benzeri sektörlerde kullanılmaktadır. z/OS, yüksek güvenlik, performans, veri gizliliği ve siber dirençlilik sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

IBM kasa, genellikle perakende sektöründe kullanılan ve satış noktası işlemlerini yürüten bir cihazdır. IBM yazar kasaları, satış noktası performansını arttırarak müşteri alışveriş deneyimini geliştirmeye ve işletmeye hız ve düzen katmaya yardımcı olur.

IBM Watson, doğal dilde soruları anlayabilen ve cevaplayabilen bir yapay zeka programıdır. Bu program, çeşitli sektörlerde bilgiye erişim ve analitik işlemlerinde kullanılarak, karar verme süreçlerini destekler.

Anaçatı bilgisayarlar, büyük ölçekli iş uygulamalarını ve geniş ölçekli hesaplama işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla kullanılan güçlü ve yüksek kapasiteli bilgisayarlardır. Bu bilgisayarlar, binlerce kullanıcıya aynı anda hizmet verebilme kabiliyetine sahiptir.

Z OS işletim sistemleri, IBM'in ana bilgisayarları için tasarlanmış 64 bitlik işletim sistemleridir. Bu işletim sistemleri genellikle iş açısından kritik verilerin depolanması ve işlenmesinde kullanılır.

Db2 z/OS, IBM'in yapay zeka veritabanı çözümüdür. Bu veritabanı, iş yüklerini optimize ederek işletmelerin veri yönetimini ve analitik işlemlerini destekler.

Yazar kasalar, perakende işletmelerde satış noktası işlemlerini kolaylaştıran ve banka kartı ödemelerini yönetmeye olanak sağlayan cihazlardır. Yazar kasalar, farklı bankaların kartlarıyla entegre olarak çalışarak işlem yapmayı hızlı ve kolay hale getirir.

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Üst Alt