IBM (International Business Machines; Uluslararası İş Makineleri), merkezi Armonk, New York, ABD'de olan, dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketidir. 410.000'i aşkın çalışanı ile 170'ten fazla ülkede faaliyet göstermektedir.Z OS işletim sistemi nedir nerelerde kullanılır?
Z OS işletim sistemi nedir nerelerde kullanılır?IBM® z/OS güvenlik, çevik geliştirme ve yüksek kullanım sunar. Uygulama uyumluluğunu sağlar ve şirket içinde Linux® on IBM Z konteynerlerinde ve hibrit bulutlarda çalışır. IBM z15™ ile birlikte z/OS size daha yüksek performans, veri gizliliği ve siber dirençlilik sağlar.
IBM kasa ne demek?
IBM kasa ne demek?IBM yazar kasa, POS olarak ifade edilen ileri düzeyde satış noktası performansı ile müşteri alışkanlıklarını değiştirmeye yarayan aynı zamanda fonksiyonelliği ile de bir işyerine düzen ve hız katan cihaz olarak tanımlanabilir.
IBM Watson nedir ne işe yarar?
IBM Watson, doğal dilde sorulan sorulara cevap vermek için tasarlanan bir yapay zeka programıdır. Watson, IBM'in DeepQA araştırma projesinin bir parçası olarak geliştirilmektedir ve POWER işlemcisi tabanlı sistemler üzerinde çalışmaktadır.Anaçatı bilgisayar nedir?
Anaçatı bilgisayar nedir?İşte bütün bu amaçlar için, binlerce kullanıcıya eş zamanlı olarak farklı hizmetler verebilen, büyük, güçlü ve pahalı mainframe (anaçatı) denilen kapasitesi ve hızı yüksek bilgisayarlar kullanılır. Ana bilgisayar İş uygulamalarını ve geniş ölçekli hesaplama işlerini amaçlar.
Z OS işletim sistemleri nedir?
Z OS işletim sistemleri nedir?z/OS , IBM tarafından Ekim 2000'de tanıtılan, IBM z/Architecture anabilgisayarları için 64 bitlik bir işletim sistemidir . OS/390'dan türemiştir ve bu işletim sisteminin halefidir , bu da bir dizi MVS sürümünü takip eder .
Db2 z OS nedir?
IBM Db2® 12 for z/OS® iş açısından kritik veriler için lider bir yapay zeka kurumsal veritabanıdır. Çözüm, bir yandan kaynak kullanımını ve yatırımı optimize ederken diğer yandan hızla değişen, çeşitli ve öngörülemeyen iş yüklerini işler.Yazar kasalar hangi kolaylığı sağlamaktadır?
Yazar kasalar hangi kolaylığı sağlamaktadır?Bazı yeni nesil Pos yazar kasalarının en güzel özelliği ise Pos yazılımı mevcut olan tüm bankaların yazılımlarını tek bir cihaza yükleyerek tüm banka kartlarıyla kolayca işlem yapabilmenize olanak vermesidir. Elbette fiyatı da diğer cihazlara oranla daha fazla olacaktır.