Editör
Yeni Üye
Ideolojinin işlevi nedir?
Ülkülem ya da ideoloji, siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir siyasi partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren siyasi, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, erdemsel, estetik düşünceler bütünü.
Siyasi görüşün nedir?
Özgürlükçü
- Anarşizm. Özgürlükçü sosyalizm.
- Komünalizm. Demokratik konfederalizm.
- Komünizm.
- Marksizm.
Ideolojik eğitim nedir?
egitim ideoloji. Eğitim sistemi egemenlilerin ve mücadelelerin verildiği bir alandır. Bu egemenlikler ve mücadeleler, kitap denilen araçta da yansır. Siyasal politikalar ve ideoloji konusu: ideolojilerinde "geleceğin yurttaşını eğiterek hazırlama" olarak özetleyebiliriz.
Ideolojik bilim nedir?
Ideolojik bilim nedir?
Bilim ideolojileri, bizatihi bilimsellikten alınmış normlardan sapmış açıklayıcı sistemlerdir. Her alanda [domain] bilim ideolojisi, bilimin kuruluşunu önceler. Benzer şekilde her ideoloji, kendisinin görüş ufkuna dolaylı olarak katılan, onu tamamlayan bir unsur olarak bilim tarafından öncelenir.
Ideolojik tarih nedir?
Ideolojik tarih nedir?
İdeolojik tarih; bir tarihçinin, sahiplendiği fikirleri/eğilimleri bilinçli bir şekilde tarihe dayatması, bir başka ifadeyle tarihî verileri bu düşünce ışığında yeniden harmanlaması, yani -gerçekte- olmayan bir tarih inşa etmesidir.
Muhafazakarlık nedir siyaset?
Daha belirgin bir anlamda ilgili toplumun içinde bulunduğu çağın gereklerini göz ardı etmeksizin, geçmişten gelen tarihsel, kültürel ve uygar birikimlerini kaybetmeden, kısaca öz dinamiklerinin değişmesine karşı direnç gösteren, toplumsal-kültürel değerlerin korunmasını savunan politik bir görüştür.
Eğitimin ideolojik işlevi nedir?
Devlet, eğitim kurumlarında ideolojiyi toplumsal kültürün, simgelerin, kavramların, dilin ve günlük hayatın içerisine kurucu, koruyucu ve toplumu düzenleyici bir araç olarak yerleştirmektedir (Çetin, 2001).
Ideoloji ve eğitim arasında nasıl bir ilişki vardır?
Eğitim, özünde ideolojik bir eylemdir ve bundan dolayı da ideolojilerin mücadele alanıdır. Okullarda öğrencilere okuma-yazma, basit bir takım hesaplamaların yanı sıra nasıl düşünmeleri gerektiği, doğru ve yanlışın kriterlerinin ne olduğu kısaca hayata yönelik bir bakış açısı kazandırılır.
Ideoloji bir bilim midir?
Ideoloji bir bilim midir?
İdeoloji, yani başat olarak insanın gerçeklik hakkındaki fikirsel müktesebatının doğal bir bilimini imleyen ideoloji, insanların kendileriyle gerçeklik arasındaki doğru ilişkiyi anlamasının engellenmesi durumunun sonucu olan herhangi bir fikirler sistemine uygulanabilir: İdeoloji Marx'a göre, ilginin olması gereken …