Ifraz işlemini hangi kurum yapar?
1) Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde İfraz Yetkisi Bu madde gereğince belediye sınırları içerisinde ayırma ve birleştirme işlemlerini onaylamaya belediye encümeninin yetkili olduğu tartışmasızdır.Yollar tapuya tescil edilir mi?
Yollar, özel mülkiyete tabi olmayıp, yararı kamuya ait mallardan olduğundan 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 715 ve 999’uncu maddeleri gereğince tescile tabi değildir. Ancak yollar üzerinde tescili gerektiren bir ayni hakkın doğması halinde yine Medeni Kanunun 999’uncu maddesi gereğince tescile konu olur.Musterek mülkiyet tapu iptal davası acabilir mi?
Musterek mülkiyet tapu iptal davası acabilir mi?Yine, taşınmaz tapuda birden fazla kişi adına elbirliğiyle kayıtlı ise, davanın tümüne karşı birlikte açılması gerekir (Zorunlu dava arkadaşlığı). Muris adına kayıtlı bir taşınmaza yönelik tapu iptali davası ise, o kişinin mirasçılarına karşı açılmalıdır. Ölü kişiye karşı dava açılamaz.
Ifraz işlemini kimler yapar?
İfraz işlemi, taşınmazın maliklerinin başvurusu ile yapılıyor. İfraz işleminin yapılabilmesi için söz konusu gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye gerekli evrakların temin edilmesi ile başvurulması gerekiyor. İfraz işleminin tamamlanabilmesi için bir de belirlenen harcın ödenmesi gerekiyor.Ifraz işlemi için nereye başvurulur?
İfraz işlemi gerçekleştirilecek gayrimenkul, belediyenin sorumluluğu altında olan bölgede ise belediye encümenine, değilse il idare kuruluna başvurulur. İfraz işlemi başvurularında ibraz edilmesi gereken bazı belgeler bulunmaktadır: Gayrimenkul sahibi ya da yetkili temsilcisinin nüfus cüzdanı veya pasaportu.Kadastral yol kime ait?
Kadastral yol kime ait?Kadastral yol, imar planı olmayan bölgelerde kadastro haritalarındaki kimsenin mülkiyetinde olmayan alanlara deniyor. İmar planı yapıldığında söz konusu planlar genellikle bu yollara göre oluşuyor.