Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Il ilçe ve köyü kim yönetir?
İlçe yönetimi Türkiye yönetim sisteminde önemli bir yere sahiptir. Bir ilçedeki en yetkili kişi kaymakamdır. Örneğim köy ve mahalleleri yöneten kişiye de muhtar denmektedir.Bir ilin yöneticisi kimdir?
Bir ilin yöneticisi kimdir?Türkiye’de Merkez (Ankara) ve Taşra olarak yapılandırılmış durumdadır. Bu durum sonucunda ile il yönetimlerinin başında Valiler görev almaktadır. Bu sebeple il yönetimlerinde en yetkili olan kişi vali olmaktadır. Buna göre ili kim yönetir sorusunun yanıtı: Vali olmaktadır.
Illeri kim yönetir ve görevleri nelerdir?
Illeri kim yönetir ve görevleri nelerdir?Vali Ne Demek? Vali, illeri idare etmek için görevlendirilen kişidir. Valiler, illerin başında cumhurbaşkanlarını temsilen bulunur. İl içerisinde yer alan ve bakanlıklar tarafından görevlendirilen kişiler, valinin emri altında çalışır.
Kasabada kaymakam olur mu?
Kasabalar genellikle nüfus bakımından köyler ile şehirler arasında olan bir yerleşim birimi olmaktadır. Kasabaların bir kısmı ilçeler olduğu içinde yönetici olarak genelde kaymakam bulunmaktadır.Kasabalar köylerden daha küçük yerleşim yeri midir?
Kasabalar köylerden daha küçük yerleşim yeri midir?Kasaba, köyden büyük şehirden küçük yerleşim yeri. Henüz kırsal özelliklerini yitirmediği için şehir değildir fakat belirli oranda sanayi ve ticaret faaliyetlerine sahip olduğu için de köy olarak adlandırılamaz. Köy Kanunu, 2.000 ilâ 20.000 arası nüfusa sahip yerler için “kasaba” demektedir.
Ilçedeki en yüksek yönetici kimdir?
Ilçedeki en yüksek yönetici kimdir?İLÇE İDARESİ VE TEŞKİLATI İlçe genel idaresinin başı ve mercii kaymakamdır. Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir.
Valiyi kim seçer?
Kanun gereğince, valiler İçişleri Bakanlığının önerisi, Bakanlar Kurulunun kararı, Cumhurbaşkanının onayı atanıyor (Bakanlar Kurulu kararnamesi). Vali, kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle görevli oluyor.Ülkemizin merkezi yönetim birimleri hangi ilde bulunur?
Ülkemizin merkezi yönetim birimleri hangi ilde bulunur?Türkiye’nin yönetim merkezi Ankara’dır. Bu sebeple de başbakanlık, cumhurbaşkanlığı, TBMM ve diğer bakanlıklar Ankara’da bulunur. Ülkelerin başkentleri üzerinden temel yönetim organları ile yönetilmesine merkezi yönetim ismi verilmektedir.
Kaymakam hangi yeri yönetir?
Kaymakam hangi yeri yönetir?Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur. Bu teşkilat (Dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri teşkilat hariç) kaymakamın emri altındadır.