- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -54
- Meslek
- Webmaster
Ilbank amacı nedir?
MADDE 3 – (1) Bankanın amacı; il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile münhasıran bunların üye oldukları mahalli idare birliklerinin finansman ihtiyacını karşılamak, bu idarelerin sınırları içinde yaşayan halkın mahalli müşterek hizmetlerine ilişkin projeler geliştirmek, bu idarelere danışmanlık hizmeti …
Ilbank özel mi?
26.01.2011 tarihinde T.B.M.M. tarafından kabul edilen ve Resmi Gazete'nin 08.02.2011 tarihli nüshasında yayımlanan 6107 sayılı kanunla "İller Bankası A.Ş." ismini almıştır. İller Bankası A.Ş. özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özel bütçeli Anonim Şirket statüsünde bir kalkınma ve yatırım bankasıdır.
Iller bankasını kuran kanun nedir?
İller Bankası, Atatürk'ün isteği üzerine 11 Haziran 1933 tarihinde 2301 sayılı yasaya dayanarak 15 Milyon Türk lirası sermaye ile " Belediyeler Bankası" adı altında kuruldu.
6107 sayılı kanun nedir?
MADDE 1 – (1) Bu Kanun ile düzenlenen hususlar dışında, özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, anonim şirket statüsünde "İller Bankası Anonim Şirketi" unvanıyla bir kalkınma ve yatırım bankası kurulmuştur.
MADDE 11 – (1) Banka hizmetlerinin gerektirdiği görevler, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ve diğer kanunların sözleşmeli personel hakkındaki hükümlerine tabi olmayan sözleşmeli personel eli ile yürütülür.
Banka yönetim personeli ne iş yapar?
Temiz, düzenli bir çalışma alanı ve profesyonel bir iş ortamı sağlamakla görevlidir. Tüm banka mali ve güvenlik prosedürlerine uymalıdır. Banka ve müşteri bilgi gizliliğine riayet etmelidir. Yönetim birimleri tarafından kendisine atanan idari görevleri yerine getirmekle sorumludur.
Iller bankası yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
Yönetim Kurulu, Genel Kurula karşı sorumlu karar organıdır. Banka, yedi üyeden oluşan Yönetim Kurulu tarafından idare ve temsil edilir.
Iller bankası genel müdürü kim tarafından atanır?
Banka Genel Müdürü, İlgili Bakanın teklifi üzerine Başbakan tarafından atanır ve Genel Müdür 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'na göre Genel Müdür vasıflarını haiz olması zorunludur.