Modoratör
Yeni Üye
Iletişim protokolü nelerdir?
İletişim protokolü veya ağ protokolü, iki ya da daha fazla bilgisayar arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla verileri düzenlemeye yarayan, standart olarak kabul edilmiş kurallar dizisidir. İki sistem arasında iletişim için kullanılan dili, yani mesajlaşma kurallarını belirtir.
IP protokolünün temel özelliği nedir?
IP protokolünün temel özelliği nedir?
Temelde veri alışverişini sağlarlar. Teknik olarak veri alışverişinin güvenliği ve doğruluğunu sağlayan bu seri numaralar bunun haricinde siber güvenlik konularında da kullanılır. Ayrıca şirketlerin pazarlama stratejilerine de oluşturduğu internet kullanımı verileri ile destek sağlar.
Iletim kontrol protokolü nedir?
Iletim kontrol protokolü nedir?
TCP (Transmission Control Protocol) bilgisayarlar arasındaki iletişimin, küçük paketler hâlinde ve kayıpsız olarak gerçekleştirilmesini sağlayan bir protokoldür. HTTP, HTTPS, POP3, SSH, SMTP, TELNET ve FTP gibi günlük hayatta sıkça kullandığımız protokollerin veri iletimi TCP vasıtasıyla yapılır.
Veri transferi protokolleri nelerdir?
Uygulama katmanı protokolleri örnekleri Hypertext Transfer Protocol [Köprü Metni Aktarım Protokolü] (HTTP), the File Transfer Protocol [Dosya Transferi Protokolü] (FTP), the Simple Mail Transfer Protocol [Basit Mail Transfer Protokolü] (SMTP) ve the Dynamic Host Configuration Protocol [Aktif Sunucu Düzenleme Protokolü] …
İnternet altyapısının temel protokolleri nelerdir?
İnternet altyapısının temel protokolleri nelerdir?
TCP/IP, günümüzde en yaygın olarak kullanılan protokol takımıdır ve TCP/IP protokol yığınına (TCP/IP stack) gömülü, İnternette veri aktarımı için kullanılan 2 protokolü temsil eder; Transmission Control Protocol (TCP) ve Internet Protocol (IP). TCP, TCP/IP protokol takımının aktarım katmanı protokollerinden birisidir.
Temel internet protokolü nedir?
Temel internet protokolü nedir?
Internet Protocol (IP) ağ sınırları boyunca datagramların geçişi için internet protokolü takımında temel iletişim protokolüdür. Yönlendirme işlevi sayesinde internetin çalışmasını sağlamaktadır. IPv4 internette baskın olan bir protokoldür.
Veri iletim protokolleri nelerdir?
Haberleşme Protokolü Çeşitleri
- İletim Kontrol Protokolü (TCP)
- İnternet Protokolü (IP)
- Kullanıcı Datagram Protokolü (UDP)
- Postane Protokolü (POP)
- Basit Posta Aktarım Protokolü (SMTP)
- Dosya Aktarım Protokolü (FTP)
- Köprü Metni Aktarım Protokolü (HTTP)
- Güvenli Köprü Metni Aktarım Protokolü (HTTPS)
Protokole ne demek?
Protokole ne demek?
WWW, Hiper Metin İşaret Dili (HTML) kullanan, İnternet üzerindeki tüm kaynakların ve kullanıcıların birleşimidir. Diğer bir deyişle, internet üzerinden veri ve bilgi paylaşımı yapılmasını sağlar.