<
Editör
Yeni Üye
Insan neden duygularini ifade edemez?
Aleksitimi, vücutta yüksek gerilime neden oluyor Aksetimi hastalığına sahip olan bireyler genellikle yaşadıkları gerilim sonucunda, kanlarındaki stres hormonları yükselir. Çünü ifade edilemeyen duygu kendine bir çıkış yolu arar ve bir çatışma ortamı yaratır.
Birine para vermek sevap mı?
Birine para vermek sevap mı?
Hazret-i Enes, Peygamber (S.A.S.) Efendimizden şu Hadîs-i Şerîfi rivâyet eder: "Mi'râc gecesi Allah bana Cennet'i gösterdi; Cennet'in kapısında şöyle bir yazı gördüm: Sadaka, verene on misil mükâfat, ödünç para verene ise, onsekiz misli mükâfat vardır." Yine diğer bir Hadîs-i Şeriflerinde de Peygamberimiz (S.A.S.)
Para yardımı yapmak sevap mı?
Cenâb-ı Hak, Müslüman olan fakirlere verilen sadakaya 70 katı sevap verir. Akrabaların içindeki fakirlere sadaka verenlere 700 katı sevap verir. Ancak ilim tahsil edenlere verilen sadakaya 700 bin katı sevap ihsan eder. Ve o sevaba sadaka veren kimseyi ortak kılar.
Duyguları tanımak neden önemli?
Duyguları tanımak neden önemli?
Duyguları ifade etmek yakın ilişkilerde ve iş hayatında iyi hissetmeyi sağlar. Kişi daha tatmin edici bir yaşam sürer. İlişkilerde problem yaşanmasının ve bazen de ilişkilerin bitmesinin sebeplerinden biri, bireylerin duygularını tanımaları ve yanlış ifade etmeleridir.
Hislerimi nasıl ifade edebilirim?
Duyguları paylaşmak genellikle basit bir cümleyle başlar: " Ben ….. hissediyorum". Boşluğu, kafası karışık, mutlu, bitkin gibi tek bir duygu sözcüğü ile doldurun. Duyguyu tanımlamakta güçlük yaşıyorsanız çoktan seçme yapabilirsiniz. Şu dört temel duygudan birini seçmeyi deneyin: öfkeli, üzgün, mutlu veya korkmuş.
Kimseyi özlememek hastalığı nedir?
Kimseyi özlememek hastalığı nedir?
"Aleksitimi" duygusuzluk, duygu sağırlığı ya da duygu körlüğü olarak ifade edilen bir hastalık. Aleksitimi, ilk olarak 1970'lerin başında keşfedildi ve o zamanlar, bu insanların herkes gibi duyguları olduğu ama onları ifade edemedikleri düşünülüyordu.
Dilencilere para vermek caiz mi?
İbni Abidin der ki: "Fiilen veya kazanan sağlam kimse gibi kuvvetli ve bir günlük yiyeceğini çıkaran kimsenin dilenmesi helâl değildir. Onun hâlini bilip de kendisine sadaka veren de günahkâr olur. Çünkü harama yardım etmiştir". Bu zamanda dilencilere para vermek doğru değildir.
En çok sevap nasıl kazanılır?
En çok sevap nasıl kazanılır?
İşte kolay ve büyük sevap kazanmanızı sağlayacak ameller…
- "Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir.
- "Mümin kardeşine tebessüm etmen sadakadır.
- "Ümmetimin fesadı zamanında kim sünnetime temessük ederse (yapışırsa), ona yüz şehit ecri vardır."
En büyük sevap nedir?
En çok sevap kazandıran ibadetler farz olanlar, sonra vacip olanlar, sonra da nafile olanlardır. Zor şartlarda nefsi zorlayarak yapılan ibadetlerin, özellikle gençlikteki ibadetlerin sevapları fazladır. Mübarek gecelerde, kutsal topraklarda ,mescitlerdeki dua ve ibadetlerin sevabıda fazladır.
Kim bir Müslümana yardım ederse?
Kim bir Müslümana yardım ederse?
Her kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bi ihtiyacını giderir. Her kim bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse Allah da onun (bu iyiliği) sayesinde kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir. Her kim dünyada, bir Müslümanın (ayıbını) örterse Allah da kıyamet günü onun (ayıbını) örter."
Insanlar duygu ve düşüncelerini nasıl ifade ederiz?
Duyguları İfade Etme Yolları Nelerdir?
- Ne hissettiğini fark et!
- Duygularını tanı!
- Bedenini gözlemle!
- Olaylara verdiğin tepkileri gözlemle!
- Duygularını ifade ederken kullandığın dili fark et!
- Hislerini paylaşmak istediğinden emin ol!
- Olduğun gibi, sana uygun zamanda!
Duygularımız bizi nasıl etkiler?
Duygularımız bizi nasıl etkiler?
Olumsuz bir duygu durumu içerisinde olduğumuzda aklımızdan geçen olumsuz düşünceler moralimizin daha da bozulmasına neden olur. Moralimizin bozulması ise çoğunlukla durumu düzeltmeye yarayacak yapıcı davranışlar yerine canımızı sıkan ve durumu bizim için daha da zorlaştıracak davranışlar içine girmemize neden olabilir.
Duygularımı nasıl dışa vurabilirim?
Duygularınızı hobiler aracılığıyla da ifade edebilirsiniz. Örneğin bir dans kursuna yazılabilir ya da resim dersleri alarak duygularınızı sanat sayesinde dışa vurabilirsiniz. Unutmamak gerekir ki duygularımız bize her zaman bir mesaj vermeye çalışırlar. Bu mesajı anlamanın yolu da duygularımızı dinlemekten geçer.
Kişi düşüncesini ifade etmekte zorlanmak ne demek?
Kişi düşüncesini ifade etmekte zorlanmak ne demek?
Bireyin kendini ifade edememesi, karşısındaki kişi veya kişilerle doğru frekansı yakalayamamasıdır. Bireyin ağzından çıkan kelimelerin, zihninde anlatmak istedikleriyle uyuşmaması, bununla birlikte karşı tarafın zihnine de doğru bir şekilde aktarılamaması, kendini ifade etme sorunu olarak tanımlanabilir.
Hislerini kaybetmek ne demek?
aşk, sevgi, nefret, korku, üzüntü vb. hislerin ortaya çıkmaması durumu. kişinin bir takım olaylar sonunda tepkisiz kalması. uzun süre ağlayamama, içten gülememe, kimseden hoşlanamama, korku filminde mal mal ekrana bakma vb. göstergeleri vardır.