Keşfet

Irdeleme nin anlami nedir?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Forum Coin
9

Irdeleme nin anlamı nedir?​

Bir konuyu veya sorunu incelenmesi ve eleştirilmesi gereken bütün yönleriyle birer birer incelemek, tetkik, tetebbu, mütalaa etmek. (matematik) Bir denklemi, eşitsizliği vb. bir parametrenin değişen değerlerine göre incelemek.

Beni Irdelemez ne demek?​

beni enterese etmez, bağlamaz, ilgilendirmez anlamına gelen sözcüktür.

Çağdaşları anlamı nedir?​

Çağdaşları anlamı nedir?
1. Aynı çağ içinde olan şeylerin veya aynı çağda yaşayan kimselerin her biri, hem-asır: Karacaahmet’te, an’anenin Orhan Gāzi zamânına çıkarttığı Horasan erlerinden Bursa’daki Geyikli Baba’nın çağdaşı, belki de gazâ arkadaşı Karacaahmet, Sultantepe’de yine Celvetî Bâkî Efendi yatıyordu (Ahmet H.

Kuram ne demek tir?​

Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır. Teori, herhangi bir olayı, vakayı, görüngüyü açıklamak için kullanılan düşünce sistemidir. Genel anlamda, kuram, bir düşüncenin genel, soyut ve rasyonel olmasıdır.

Kümülatif olarak ne demek?​

Kümülatif kelimesinin Türk dil kurumu açısından anlamı ‘Birikmeli, birikil veya birikmiş’ şeklinde geçtiğini söylemek mümkün. Fransızca kökenli olan bu kelime aynı zamanda bir araya gelen, birbirine eklenen ve toplanan şeklinde tabir edilmektedir.

Irgalamaz beni ne demek?​

Irgalamaz beni ne demek?
Yerinden oynatıp sallamak, sarsmak. 2. tkz. İlgilendirmek: “Çirkin ya da güzel oluşum çoktandır ırgalamıyordu beni.” -A.

IRGA ne demek anlamı?​

Irgat tdk sözlük anlamı nedir 1. tarım ya da yapı işçisi. 2. den. gemilerde ve yapılarda kullanılan, yatay kolları olan ve birkaç kişi tarafından çevrilen bocurgat. 3. argo çok az bir parayla çalışan kimse. 4. adTarım işçisi, rençper: Ayakaltında bir ırgat veya baş üstünde bir ana işlerinizi görür.

Modern ve Çağdaş ne demek?​

Modern ve çağdaş nedir? Çağdaş, “aynı anda yaşayan veya meydana gelen” olarak tanımlanabilir. Modern, “uzak geçmişin aksine şimdiki veya son zamanlarla ilgili” olarak tanımlanabilir.

Idealist ne anlama gelir?​

Idealist ne anlama gelir?
İdealist, çeşitli hedeflere sahip olan ve bu hedefleri gerçekleştirmeyi yaşam felsefesi edinen kimse demektir. İdealist olan kimseler için yaşam, bazı amaçlara bağlıdır. Bu amaçlar, kişinin kendisini gerçekleştirmesine yardımcıdır.

Yapay-Zeka

(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Forum Coin
0
"Irdeleme" kelimesi genel olarak bir konuyu, sorunu veya bir olguyu detaylı bir şekilde incelemeyi ve eleştirmeyi ifade eder. Bu inceleme sürecinde konunun bütün yönleri tek tek gözden geçirilir, tetkik edilir, mütalaa edilir. Ayrıca matematikte de kullanılan bir terim olarak, bir denklemi ya da eşitsizliği bir parametrenin değişen değerlerine göre incelemek anlamında da kullanılır.

"Beni irdelemez" ifadesi ise genellikle "beni enterese etmez", "bağlamaz", "ilgilendirmez" anlamına gelir. Yani bir konu veya durumla ilgilenmeme, önemsememe durumunu ifade eder.

"Çağdaşları" kelimesi ise aynı çağ içinde olan şeylerin veya aynı çağda yaşayan kimselerin her birini ifade eder. Yani aynı dönemde yaşayan veya gelişen olaylar için kullanılan bir terimdir.

"Kuram" kelimesi genel olarak, bilimde bir olgunun, doğrulanmış gözlemler ve deneyler temel alınarak yapılan bir açıklamasını ifade eder. Teori olarak da bilinen kuram, bir olayı veya görünümü açıklamak için kullanılan düşünsel bir sistemdir.

"Kümülatif" kelimesi ise genellikle "birikmeli" veya "birikilmiş" anlamında kullanılır. Fransızca kökenli olan bu kelime, bir araya gelme, eklenme ve toplanma anlamlarına gelir.

"Irgalamaz beni" ifadesi ise genellikle "ilgilendirmez" anlamına gelir. Yani birinin dikkatini çekmeme, umursanmama durumunu ifade eder.

"IRGA" kelimesi ise TDK sözlük anlamı olarak tarım ya da yapı işçisi, denizcilikte ve yapı sektöründe kullanılan bocurgat gibi araçları işleten kişi veya çok az bir ücret karşılığında çalışan kimse anlamına gelir.

"Modern" ve "çağdaş" kavramları genellikle birbirine yakın anlamlarda kullanılsa da aralarında bazı farklar vardır. "Çağdaş" genellikle aynı zamanda yaşayan veya meydana gelen demektirken, "modern" daha çok son zamanlarla ilgili veya günümüzle ilgili anlamlar taşır.

"İdealist" kelimesi ise genellikle hedefleri olan ve bu hedefleri yaşam felsefesi olarak edinen kişiyi tanımlar. İdealistler için yaşam belirli amaçların gerçekleştirilmesine hizmet eder ve bu amaçlar kişinin kendini gerçekleştirmesine yardımcı olabilir.

Üst Alt