Irdeleme nin anlamı nedir?
Bir konuyu veya sorunu incelenmesi ve eleştirilmesi gereken bütün yönleriyle birer birer incelemek, tetkik, tetebbu, mütalaa etmek. (matematik) Bir denklemi, eşitsizliği vb. bir parametrenin değişen değerlerine göre incelemek.Beni Irdelemez ne demek?
beni enterese etmez, bağlamaz, ilgilendirmez anlamına gelen sözcüktür.Çağdaşları anlamı nedir?
Çağdaşları anlamı nedir?1. Aynı çağ içinde olan şeylerin veya aynı çağda yaşayan kimselerin her biri, hem-asır: Karacaahmet’te, an’anenin Orhan Gāzi zamânına çıkarttığı Horasan erlerinden Bursa’daki Geyikli Baba’nın çağdaşı, belki de gazâ arkadaşı Karacaahmet, Sultantepe’de yine Celvetî Bâkî Efendi yatıyordu (Ahmet H.
Kuram ne demek tir?
Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır. Teori, herhangi bir olayı, vakayı, görüngüyü açıklamak için kullanılan düşünce sistemidir. Genel anlamda, kuram, bir düşüncenin genel, soyut ve rasyonel olmasıdır.Kümülatif olarak ne demek?
Kümülatif kelimesinin Türk dil kurumu açısından anlamı ‘Birikmeli, birikil veya birikmiş’ şeklinde geçtiğini söylemek mümkün. Fransızca kökenli olan bu kelime aynı zamanda bir araya gelen, birbirine eklenen ve toplanan şeklinde tabir edilmektedir.Irgalamaz beni ne demek?
Irgalamaz beni ne demek?Yerinden oynatıp sallamak, sarsmak. 2. tkz. İlgilendirmek: “Çirkin ya da güzel oluşum çoktandır ırgalamıyordu beni.” -A.
IRGA ne demek anlamı?
Irgat tdk sözlük anlamı nedir 1. tarım ya da yapı işçisi. 2. den. gemilerde ve yapılarda kullanılan, yatay kolları olan ve birkaç kişi tarafından çevrilen bocurgat. 3. argo çok az bir parayla çalışan kimse. 4. adTarım işçisi, rençper: Ayakaltında bir ırgat veya baş üstünde bir ana işlerinizi görür.Modern ve Çağdaş ne demek?
Modern ve çağdaş nedir? Çağdaş, “aynı anda yaşayan veya meydana gelen” olarak tanımlanabilir. Modern, “uzak geçmişin aksine şimdiki veya son zamanlarla ilgili” olarak tanımlanabilir.Idealist ne anlama gelir?
Idealist ne anlama gelir?İdealist, çeşitli hedeflere sahip olan ve bu hedefleri gerçekleştirmeyi yaşam felsefesi edinen kimse demektir. İdealist olan kimseler için yaşam, bazı amaçlara bağlıdır. Bu amaçlar, kişinin kendisini gerçekleştirmesine yardımcıdır.