İşkembe Dolma

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Guest
İşkembe Dolma Tanımı İçin Materyaller
1 buçuk kg dana işkembe
400 ve dana eti
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı iri bulgur
1 buçuk su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için ;
1 tatlı kaşığı salça
Yarım litre sıcak su
1 kaşık tereyağı

İşkembe Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Temizlenmiş dana işkembe iri modüller olarak doldurmadık hazırlanır.
Et küçük kesimler doğranıp, soğan yemeklik doğranmış, pirinç, bulgur, baharatlar eklenerek dolma içi üzere hazırlanır.
İşkembelerin içine doldurulur.
Kenarları iğne iplik ile kabaca dikilir .
Bitince bir düdüklü tencerede haşlanır.
Haşlarken sos olarak tereyağ eritilir ,salçası eklenir ,sıcak suyla açılır.
Düdüklü tencereye koyup kaynayana kadar kapak tam kapatılmaz ,kaynayınca şişen dolmalar bir çatala havalarını alacak biçimde bir kaç sefer çatallanır.
Ağzı kapatılarak 40 dakika pişirilir.
Piştikten sonra kalan suyuyla 250 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir ,yapacak olan her kese kolay gelsin
İşkembe Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Bebek Fincan Keki

T

Fırında Kofte

  1. Konular

    1. 1.280.272
  2. Mesajlar

    1. 1.677.647
  3. Kullanıcılar

    1. 31.431
  4. Son üye

Geri
Üst Alt