<

Modoratör
Yeni Üye
Islam devleti var mı?
Günümüzün İslam devletleri Bazı Müslüman devletler, anayasalarında İslam'ı devlet dini olarak ilan ettiler, ancak mahkemelerinde İslam hukukunu uygulamadılar. İslami monarşi olmayan İslam devletlerine genellikle İslam cumhuriyetleri denir, örneğin Afganistan İslam cumhuriyetleri, İran, Pakistan ve Moritanya .
İslami yönetim şekli nedir?
İslami yönetim şekli nedir?
Sonuç olarak İslam belirli (normatif) bir yönetim biçimi ortaya koymamıştır. Zamanın şartlarına uygun bir biçimde, hilafet, saltanat veya demokrasi, halkın belirlediği ve onayladığı, erdem, adalet ve liyakate dayalı herhangi bir sistemin, İslam tarafından da makbul addedileceği anlaşılmaktadır.
Hz Adem hangi dine mensuptur?
İslâm: Dinin ortak adı İslâm, bütün peygamberlerin getirdiği dinin ortak adıdır. Bütün peygamberler İslâm'ı getirmişlerdir. İslâm, yalnız Hz. Muhammed (s.a.v.)'in tebliğ ettiği dinin adı değil, Adem'den Muhammed'e, bütün peygamberlerin dininin ortak adıdır.
Cami olmayan ülke var mı?
Cami olmayan ülke var mı?
Atina, Avrupa'da ibadete açık caminin bulunmadığı tek başkent. Geçtiğimiz günlerde Yunan hükümeti, cami ve müslüman mezarlığı için yer tahsisi kararı aldı. Atina'da yaşayan müslümanlar, 1939'dan bu yana defalarca çıkılan yolda, bu kez sonu görmeyi umuyor.
İslam dini niçin güzel ahlaklı olmamızı ister?
İslam'ın özü insanı layık olduğu değere yükseltmektir. İnsan Allah'ı bilerek, ibadet ederek kul olur. Güzel ahlak ise bunları yapmakta insanın önünü açar. Peygamberimiz Allah'ı tanımayı ve yalnızca O'na ibadet etmemizi öğütlerken ayrıca güzel ahlaklı olmamızı da öğütlemiştir.
İslamiyet kaç yılında kuruldu?
İslamiyet kaç yılında kuruldu?
el-'İslām (yardım·bilgi)) veya diğer adıyla Müslümanlık, tek Tanrı inancına dayalı olan en yaygın İbrahimî dinlerden birisidir. Allah'ın elçisi, resulü ve son peygamber olduğuna inanılan Muhammed aracılığıyla 610 yılında, Arabistan'ın Mekke şehrinde ortaya çıkmış ve yayılmıştır.
İslam yönetim ilkeleri nelerdir?
Öz: İslâm, idare hukuku alanında insanlığa, anayasal mahiyetli evrensel ilkeler önermiştir. Bu ilkeler, özgürlük, sorumluluk, adâlet, emâneti ehline vermek ve şûrâdır. Kur'ân, yöneten ve yönetilenler arasında âdil bir düzen emretmiştir.
Şeriat bir yönetim biçimi midir?
Şeriat bir yönetim biçimi midir?
Kanaatimizce Şeriat bir rejimden, yönetim formundan öte hukuk devletini ifade etmektedir. Yönetenlerin keyfi uygulamalardan uzak durmasıdır. Kanunilik ilkesidir. "Şeriatın kestiği parmak acımaz" deyimi hukukun hükmüne uymayı, adalete teslim olmayı ifade eder.
Allah'ın insanlara gönderdiği ilk din hangi dindir?
İlk İbrahimî din Yahudiliktir; sonrasında sırasıyla Hristiyanlık ve İslamiyet kurulmuştur.