☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

ISO sertifikalari nelerdir?

Editör

New member

ISO sertifikaları nelerdir?​

ISO Belgeleri Nelerdir?
- ISO 9001: Kalite Yönetim Sistemi.
- ISO 45001: İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi.
- ISO 10002: Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi.
- ISO 14001: Çevre Yönetim Sistemi.
- ISO 28000: Tedarik Zinciri Güvenliği Sistemi.
- ISO 27001: Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi.
- ISO 22000: Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi.

14001 belgesi nasıl alınır?​

14001 belgesi nasıl alınır?
ISO 14001 belgesi nereden alınır, kimler verebilir? Belge, uluslararası geçerliliği bulunan akredite kuruluşları tarafından verilir. Bu belgeye sahip olmak isteyen firmalar/organizasyonlar uygunluk değerlendirme kuruluşlarına başvurmaları gerekir. Yapılan hazırlıklar ISO kalite standartlarına uyumlu olmak içindir.

ISO kalite Belgesi nasıl alınır?​

ISO kalite Belgesi nasıl alınır?
ISO Belgesi Nasıl Alınır? ISO belgesi almak için yetkili bir belgelendirme firmasına başvurmak gerekir. Yetkili belgelendirme firmalarından kasıt, belgeyi veren firmanın akredite olmasıdır. Örneğin belgelendirme firmasının ISO kuruluşu ve/veya söz konusu ülkenin genel akredite kuruluşundan onaylı olması gerekir.

ISO 22000 nerelerde kullanılır?​

ISO 22000 Standardı’nı Kimler Kullanabilir/Uygulayabilir?
- Çiftlikler, balıkçılar ve süthaneler,
- Et, balık ve gıda işletmeleri,
- Ekmek, hububat, meşrubat, konserve ve dondurulmuş gıda üreticileri,
- Restoranlar, ayaküstü büfeler, hızlı gıda zincirleri, hastaneler ile oteller ve seyyar gıda satıcıları,

ISO 9001 iç denetçi belgesi ne işe yarar?​

ISO 9001 iç denetçi belgesi ne işe yarar?
ISO 9001 belgesi, bir kurumun Kalite Yönetim Sistemi tarafından denetlendiğini ve ISO’nun belirlemiş olduğu standartlara uygunluğunu gösteren bir belgedir. Bu belge kapsamında kurum ve kuruluşların ihtiyaçları karşılanmaktadır.

ISO 9001 2015 nedir kimler alabilir?​

ISO 9001 2015 nedir kimler alabilir?
ISO 9001 2015 Belgesini Kimler alabilir veya iso 9001 2015 belgesini hangi firmalar hangi sektörler alabilir ; ISO 9001 2015 Belgesini yaptığı hizmet ne olursa olsun (Üretim Tasarım Hizmet Teknik servis Organizasyon vb uygulamaları yapan) Bütün Kamu kurumları, özel şirketler vakıflar, dernekler, sivil toplum …

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
ISO sertifikaları, belirli standartlara uygunluğu belgeleyen ve uluslararası geçerliliği olan belgelerdir. İşte bazı ISO sertifikaları ve kısa açıklamaları:

1. ISO 9001: Kalite Yönetim Sistemi
2. ISO 45001: İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi
3. ISO 10002: Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi
4. ISO 14001: Çevre Yönetim Sistemi
5. ISO 28000: Tedarik Zinciri Güvenliği Sistemi
6. ISO 27001: Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi
7. ISO 22000: Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 14001 belgesi almak için uygunluk değerlendirme kuruluşlarına başvurulmalıdır. Bu belge, uluslararası geçerliliği bulunan akredite kuruluşlar tarafından verilir. Firmalar/organizasyonlar, hazırlıklarını ISO kalite standartlarına uygun hale getirerek başvuru yapmalıdır.

ISO 9001 belgesi almak için ise yetkili bir belgelendirme firmasına başvurulmalıdır. Bu firmaların ISO kuruluşu veya ülkenin genel akredite kuruluşu tarafından onaylı olması gerekmektedir.

ISO 22000 Standardı, çeşitli sektörlerde kullanılabilir ve uygulanabilir. Bu sektörler arasında çiftlikler, balıkçılar, gıda işletmeleri, restoranlar, oteller ve seyyar gıda satıcıları gibi birçok işletme bulunmaktadır.

ISO 9001 iç denetçi belgesi, bir kurumun Kalite Yönetim Sistemi tarafından denetlendiğini ve ISO standartlarına uygunluğunu gösteren bir belgedir. Bu belge, kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir araçtır.

ISO 9001:2015 belgesi, her türlü hizmeti sunan kamu kurumları, özel şirketler, vakıflar, dernekler ve sivil toplum kuruluşları da dahil olmak üzere çeşitli organizasyonlar ve sektörler tarafından alınabilir. Bu belge, kalite yönetim standartlarına uygunluğu belgeleyerek şirketlerin rekabet gücünü artırabilir.