Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

İSO Türkiye ihracat iklimi endeksinde olumlu gelişme

Diyanet'in 10 Kasım mesajı: Saygı ve minnetle yad ediyoruz

Adana'da eşi boğazını kesti, 4,5 ay sonra hayata tutundu

Puan 38
Çözümler 0
habercihaberci doğrulanmış üyedir.
İSO Türkiye ihracat iklimi endeksinde olumlu gelişme

İSO'nun verilerine göre, Türkiye imalat sektörü ihracat iklimi endeksi ekimde 52,4'e yükselerek olumlu bir seyir izledi. Sektördeki faaliyetlerdeki artış, ülkenin dış ticaretindeki ivmenin devam edeceğine işaret ediyor.

691197ee8ab39142__w1200xh675.jpg

Ekim ayında Türk imalat sanayi sektörünün önemli ihracat pazarlarında büyümenin güçlendiğine dair belirgin işaretler gözlendi.

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi'nin Ekim 2025 dönemi sonuçları açıklandı.

Endekste eşik değer olan 50'nin üzerinde ölçülen tüm rakamlar ihracat ikliminde iyileşmeye, 50'nin altındaki değerler ise bozulmaya işaret ediyor.

Buna göre, eylülde 51,7 olan İSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi, ekimde 52,4'e yükseldi. Bu son veri, Türk imalatçıları için ihracat ikliminde güçlü bir aylık iyileşmeye işaret etti.

Söz konusu iyileşme, Mayıs 2024'ten bu yana en belirgin düzeyde gerçekleşti. Böylece ihracat talep koşulları üst üste 22'nci ayda güçlenmiş oldu.

ALMANYA, ABD VE İTALYA'DA BÜYÜME İVME KAZANDI

Ekim ayında, baştaAlmanya,ABDveİtalyaolmak üzere birçok önemli ihracat pazarında büyüme ivme kazandı. Bu üç ülke, toplamda Türkiye imalat sanayi ihracatının yaklaşık 5'te 1'ini oluşturuyor.

Almanya'da ekonomik aktivite son 2,5 yılın en hızlı artışını kaydederken, büyüme hızları ABD'de son iki ayın, İtalya'da ise son 19 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Üçüncü en büyük ihracat pazarı olanBirleşik Krallık'ta, üretim eylüldeki hafif gerilemenin ardından ekimde yeniden yükseldi.

FRANSA'DA ÜRETİM AZALDI

En büyük 5 ihracat pazarı arasında üretimin azaldığı tek ülkeFransaoldu. Bu ülkede ekonomik aktivite belirgin biçimde daralırken, düşüş hızı şubat ayından bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti.

Diğer Euro Bölgesi ülkelerine bakıldığında,İspanya'da üretim 2025 başından bu yana en yüksek oranda artarken,Hollanda'da büyüme ivme kaybetmekle birlikte güçlü seyrini korudu.

SUUDİ ARABİSTAN'DA EN YÜKSEK ÜRETİM ARTIŞ HIZI KAYDEDİLDİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nde ekonomik aktivite eylül ayına göre ivme kaybetse de belirgin bir artış göstermeyi sürdürdü. Benzer bir tabloSuudi Arabistan'da da gözlendi.

Bu ülkede üretim artış hızıTaylandveHindistan'ın önünde yer alarak anket kapsamındaki ekonomiler içerisinde en yüksek hızda kaydedildi. Orta ve Doğu Avrupa'da ise talep koşulları zayıflık belirtisi gösterdi.

Romanya,Polonya,KazakistanveÇekya'da üretim ekim ayında düşüş sergiledi.

Anket kapsamında izlenen tüm ekonomiler arasında en sert üretim daralması Tayvan'da kaydedildi. Ancak bu daralmanın hızı son 5 ayın en ılımlı düzeyinde gerçekleşti.

Diyanet'in 10 Kasım mesajı: Saygı ve minnetle yad ediyoruz

Adana'da eşi boğazını kesti, 4,5 ay sonra hayata tutundu

1. Konular

1. 1.284.017
  2. Mesajlar

1. 1.687.107
  3. Kullanıcılar

1. 32.589
  4. Son üye

Geri
Üst Alt