haberci
Efsanevi Üye

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde yaşanan saldırıların sonucunda çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 56 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine rağmen, İsrail ordusunun asla sivilleri hedef almadığını savundu.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in uluslararası hukuk ihlallerine dair açıklamalarına karşılık verildi. İsrail'in, Filistinlilere karşı kasten ateş açma emri verdiği iddialarının doğru olmadığı vurgulandı ve ordunun sivillere yönelik herhangi bir saldırısı olmadığı belirtildi.
Gazze İnsani Yardım Vakfı çalışanlarının Hamas tarafından hedef alındığı iddialarına da açıklamada yer verildi. BM'nin bu durumu kınamadığı ve İsrail'i Hamas'ın eylemlerinden sorumlu tuttuğu eleştirisi yapıldı.
Antonio Guterres'in Gazze'deki insani yardım dağıtımı sırasında yaşanan kayıplara dikkat çekerek yaptığı açıklamalara da vurgu yapıldı. İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiği ve bu konuda bilinçli olduğu belirtildi.
Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail ordusundan subay ve askerlerin, Gazze'deki yardım noktalarında bekleyen Filistinlilere kasten ateş açılması emrine ilişkin itirafları gündeme gelmişti. Bir asker, bu emri "Squid Game" dizisindeki "yeşil ışık-kırmızı ışık" oyununa benzettiğini söylemişti.
Son olarak, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden saldırılarda Gazze Şeridi'nde en az 56 bin 331 kişinin hayatını kaybettiği ve 132 bin 632 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, İsrail-ABD güdümlü "Gazze İnsani Yardım Vakfı" tarafından kurulan dağıtım bölgelerindeki saldırılarda 516 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 bin 799 kişinin yaralandığı belirtildi.