Son Konular

İsrail havalimanlarında hareketlilik: Yolcu uçakları yurt dışına taşınıyor

Credits
1.230.245

İsrail havalimanlarında hareketlilik: Yolcu uçakları yurt dışına taşınıyor

İsrail hava yolu şirketi El Al, İran'ın saldırılara olası misillemesi nedeniyle Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'ndaki yolcu uçaklarını yurt dışına tahliye etmeye başladı.
kapak_israil-havalimanlarinda-hareketlilik-yolcu-ucaklari-yurt-disina-tasiniyor-302732.jpg

kapak_israil-saldirisi-sonrasi-urdunde-fuze-alarmi-357340.jpg

kapak_israilin-irana-karsi-baslattigi-yukselen-aslan-operasyonuna-tepkiler-geldi-barbarca-ve-hukuksuz-152542.jpg

kapak_israilin-irana-saldirisinda-6-nukleer-bilim-insani-hayatini-kaybetti-311067.jpg

İsrail Havalimanları İdaresi Sözcüsü Lisa Drir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El Al Havayolları'nın Ben Gurion Havalimanı'ndaki yolcu uçaklarını tahliye etmeye başladığını söyledi.
Drir, uçakların yurt dışına sevk edildiğini belirtirken, hangi ülkelere gönderildikleri konusunda bilgi paylaşmadı.
Öte yandan, İsrail sabahın erken saatlerinde İran'a yönelik 200'den fazla savaş uçağıyla geniş çaplı bir hava operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu.
Bu saldırıların ardından İran'ın, İsrail'e karşılık olarak 100'den fazla insansız hava aracı (İHA) gönderdiği İsrail ordusu tarafından açıklandı.

İlgili Haberler

İsrail saldırısı sonrası Ürdün'de füze alarmı
İsrail'in İran'a karşı başlattığı 'Yükselen Aslan' operasyonuna tepkiler geldi! 'Barbarca ve hukuksuz'
İsrail'in İran'a saldırısında 6 nükleer bilim insanı hayatını kaybetti

İsrail–İran gerilimi tırmanıyor; Ben Gurion'dan yolcu uçakları tahliye ediliyor

1. Tahliye kararı
- El Al Havayolları, İran'ın muhtemel misillemelerine karşı Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'ndaki yolcu uçaklarını yurt dışındaki bazlara sevk etmeye başladı.
- İsrail Havalimanları İdaresi sözcüsü Lisa Drir, tahliye edilen uçakların hangi ülkelere yönlendirildiğini açıklamadı.

2. Karşılıklı hava harekâtları
- İsrail sabah saatlerinde "Yükselen Aslan" adıyla İran'a yönelik geniş çaplı bir hava operasyonu düzenleyerek 200'den fazla savaş uçağı kullandığını duyurdu.
- Buna karşılık İran'ın 100'den fazla insansız hava aracı (İHA) ile saldırı girişiminde bulunduğunu İsrail ordusu açıkladı.

3. Bölgede artan gerilim
- Operasyon ve misilleme tehdidi, hem bölgesel dengeleri hem de sivil havacılığı doğrudan etkiliyor.
- Sivil yolcular ve tur operatörleri, ilerleyen dönemde sefer iptalleri veya rotalarda değişiklik yaşanabileceği konusunda uyarılıyor.

Sonuç olarak, İsrail hava sahasında artan güvenlik riskleri, özellikle Ben Gurion Havalimanı'ndan gerçekleştirilen uçuşların bir kısmının geçici olarak yurt dışı üslerine kaydırılmasıyla somutlaştı. Bölgedeki gelişmeler yakından izlenmeye devam ediyor.

Ortadoğu'daki gerilim Borsa İstanbul'u etkiledi

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Bunu bilmeyene milyonluk ceza kapıda