• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Issizlikle mucadelede izlenen pasif yontemler nelerdir?

Bagimlilik kurami kime ait?

En iyi muzik kalitesi nedir?

Editör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Editör

Işsizlikle mücadelede izlenen pasif yöntemler nelerdir?

Pasif işgücü piyasası politikaları; işsizlik sigortası, işsizlik yardımı (sosyal yardımlar), çalışma paylaşımı olarak sıralanabilir (Thuy; Hansen ve Price, 2001: 97). Türkiye'de pasif işgücü piyasası politikaları altında işsizlik sigortası, ücret garanti fonu, kıdem tazminatı, kısa çalışma ödeneği yer almaktadır.

Aktif istihdam politikaları nedir?

Aktif istihdam politikaları nedir?
Aktif istihdam politikaları uygulamaları; kamu ve özel istihdam hizmetleri, mesleki eğitim programları, sübvansiyonlu istihdam programları, girişimciliği teşvik ve gençlere yönelik programlar şeklinde sıralanabilir. Bu programlar arasında mesleki eğitim ayrı bir öneme sahiptir.

İstihdam politikası ne demek?

İstihdam politikası ne demek?
Aktif istihdam politikaları, işgücü piyasasında eşitliğin sağlanmasına yardımcı olan önemli politikalardır. Bu bağlamda uygulanan politikalar ise özellikle işsizlikten en çok etkilenen, gençler gibi işgücü piyasasında iş bulma olasılığı düşük olan dezavantajlı gruplara yöneliktir (ILO, 2003:7).

İş gücünde değil ne demek?

Çalışma yaşı dışındakiler, iş aramayanlar, emekliler ve fiziksel olarak çalışamayacak durumda olanlar işgücü tanımına girmez. Örneğin: Hukuk fakültesinden mezun olan Ali, henüz iş aramadığı için işgücüne dahil değildir.

Devletten maaş alan kaç kişi var?

Devletten maaş alan kaç kişi var?
Bunun yanı sıra TÜİK'in yıl sonunda açıkladığı 2020'ye dair Sosyal Koruma İstatistikleri'ne göre de sosyal koruma harcaması 2020 yılında %20,9 artış göstererek 655 milyar 599 milyon TL olurken sosyal koruma kapsamında maaş alan kişi sayısı da 14 milyonu aştı.

Işsizlikle mücadelede uygulanan politikalar nelerdir?

Işsizlikle mücadelede uygulanan politikalar nelerdir?
Bu kapsamda ön plana çıkan önemli araçlardan birisi Aktif İşgücü Politikaları (AIP) olmuştur. AİP, genel olarak işsizliğin azaltılması ile istihdamın ve gelirin artırılmasını amaçlayan, işgücü arzı ve talebini uyumlaştırma politikalarıdır.

Pasif çalışma nedir?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

Aktif istihdam politikaları nelerdir maddeler halinde?

Aktif istihdam politikaları nelerdir maddeler halinde?

Aktif istihdam politikaları şunlar olabilir:

1. Kamu ve özel istihdam hizmetleri: İstihdamın artırılması amacıyla iş arayanlar ile işverenleri buluşturan hizmetler sunulur.
2. Mesleki eğitim programları: İşgücünün beceri ve yetkinliklerini artırmak için mesleki eğitim programları düzenlenir.
3. Sübvansiyonlu istihdam programları: İşverenlere sağlanan desteklerle istihdamın teşvik edilmesi amaçlanır.
4. Girişimciliği teşvik programları: Yeni işletme kurmak isteyen girişimcilere destek sağlanır.
5. Gençlere yönelik programlar: Gençlerin istihdam edilmesini teşvik etmek için çeşitli programlar uygulanır.

Bagimlilik kurami kime ait?

En iyi muzik kalitesi nedir?

1. Konular

1. 1.283.940
  2. Mesajlar

1. 1.687.015
  3. Kullanıcılar

1. 32.588
  4. Son üye

Geri
Üst Alt