Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Iyi bir sınıf rehber öğretmeni olabilmek için kendinize hangi temel ilkeleri edindiniz?
Bu ilkeler şunlardır:- İnsan Saygıya Değer Bir Varlıktır.
- Her Birey Seçme ve Karar Verme Özgürlüğüne Sahiptir.
- Her Birey yardıma İhtiyaç Duyar ve Yardım Almalıdır.
- Rehberlik Hizmetlerinde Yürütülmesinde Gönüllülük Esastır.
- Rehberlik Hizmetlerinin Yürütülmesinde Gizlilik Esastır.
Kişisel rehberlik hizmetleri nedir?
Kişisel rehberlik hizmetleri nedir?Kişisel rehberlik, kendini tanıması, anlaması, güçlü ve zayıf yönleriyle kendini kabul etmesi ve geliştirmesi; kendine güvenen, kişiler arası ilişkilerde becerili, kişisel ve sosyal yönden dengeli ve uyumlu bir birey olarak yetişmesine yönelik hizmetleri kapsar.
Yükseköğretimde ağırlıklı olarak hangi rehberlik hizmetleri verilmektedir?
Yükseköğretimde ağırlıklı olarak hangi rehberlik hizmetleri verilmektedir?Akademik Rehberlik Akademik danışmanlar öğrencilerin ders alma, ders bırakma, seçmeli derslere yönlendirilmesi, eğitim etkinlikleri gibi akademik konularda yardım ve rehberlik sağlarlar. Bu danışmanlar ayrıca öğrencilere kredi, burs, barınma vb konularda da yardım ve rehberlik sağlarlar.
Sınıf rehber öğretmeninin okulda rehberlik hizmetleri kapsamındaki görevleri nelerdir?
* Rehberlik programının uygulanmasında sınıf öğretmenlerine rehberlik eder. * Okulun tür ve özelliklerine göre gerekli eğitsel ve rehberlik etkinliklerini planlar, uygular ve uygulanmasına rehberlik eder. * Bireysel rehberlik hizmetlerini, rehberlik ilkelerine uygun biçimde yürütür.Sınıf Rehber Öğretmeninin Görevleri nelerdir?
Sınıf Rehber Öğretmeninin Görevleri nelerdir?Rehber Öğretmen, öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve öğretim hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak için öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunar. Bu görevi gerçekleştirirken ebeveyn, yönetici ve diğer öğretmenlerle birlikte çalışır.
Rehberlik servisinden hangi konularda yardım alabilirim?
Rehberlik servisinden hangi konularda yardım alabilirim?➢ İhtiyaç duyulan konularda (korkular, kaygılar, çatışmalar, ailevi sorunlar, sağlık ile ilgili sorunlar, sürekli takıntılar vb.) bireysel danışma yapar. Öğrencilere içinde bulundukları gelişim dönemleri hakkında bilgi verir.