<
Editör
Yeni Üye
Iyi çökelek nasıl yapılır?
-Ocağa aldığınız yoğurt kaynadığında içerisine tuzunu ve limon suyunu ekleyip 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alın. -Soğumasını bekleyin. -Soğuduğunda bir süzgeçle fazla suyunu da süzdürerek çökeleği dolaba kaldırın. -Fazla yaptıysanız derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Çökelek kızartması nasıl yapılır?
Sütü kaynattıktan sonra yoğurt ile keselim. Sonra kestiğimiz çökeleği süzgüye koyalım. Biraz süzüldükten sonra bez torbaya koyalım ve ağır bir taş üzerine koyalım. 1 hafta güneşte iyice kurutalım ve artık kahvaltımız için peynirimiz hazır tavaya tereyağı koyalım ve sonra peynirimiz alt üst kızarana kadar pişirelim.
Kuru çökelek nasıl yapılır?
Kuru çökelek nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Çökelek, lor ve baharatları geniş çukur bir kap içinde iyice yoğurun,
- Hamur kıvamına gelen yoğurulan malzemeden istediğiniz büyüklükte koparın,
- Avucunuzda yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş geniş bir tepsiye dizin,
- Üzerini tülbent ile örtüp kuruması için açık havada bekletin,
Süt kesilince çökelek nasıl yapılır?
Süt kesilince çökelek nasıl yapılır?
Kesilen sütü değerlendirmenin halk arasındaki bilinen en klasik yöntemi lor peyniri ya da evde diğer farklı peynirleri yapmak. Süt kaynama noktasına geldiğinde kesilmeler yaşamaya başladıysanız içerisine bir miktar limon suyu ya da sirke ilave edin. Güzelce kesilmesini sağlayın. Kesildikten sonra ise çok basit.
Doğal çökelek nasıl yapılır?
Evde Doğal Çökelek Peyniri Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 kg yoğurdu, uygun bir tencereye alalım.
- Üzerine 1 yemek kaşığı tuz ve yarım litre suyu ilave edip, el mikseri ile iyice çırpalım.
- Ocağımızı yakıp, kaynatalım.
- Ardından fotoğraftaki gibi ortası kaynamaya başlayınca, 1 dakika kadar kaynasın.
Diyette lor mu çökelek mi?
Çökelek ve lor peynirleri az yağlı olması, kalori değeri düşük, iyi bir protein ve kalsiyum kaynağı olması sebebiyle Türk Kalp Vakfı tarafından diyet listelerinde yer alması önerilen bir gıdalardır.
Çökelek kavurması nasıl olur?
Çökelek kavurması nasıl olur?
Çökelek Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Dikkat edin kahverengiye dönmesin.
- Kavrulan soğanın içine salçayı ekleyin, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Salça da kavrulduktan sonra loru ekleyin. Loru pek kavurmanıza gerek yok, 2 dakika çevirin yeterli.
Hatay Çökeleği nasıl yapılır?
Hatay Çökeleği nasıl yapılır?
Sürk (Hatay Usulü Kahvaltılık Çökelek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınıp iyice yoğurulur.
- Hamur iyice özleştikten sonra istenilen şekil verilir.
- Bir kaç gün tepside kurutulan Sürk artık yemeye hazırdır.
- Ben streç filmle kaplayıp buzdolabında muhafaza ediyorum.
Sert çökelek nasıl yapılır?
Evde çökelek yapmak çok kolay….Çökelek Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığınız yoğurt kaynadığında içerisine tuzunu ve limon suyunu ekleyip 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
- Soğuyana kadar çökeleğe dokunmuyoruz.
- Soğuduğunda bir süzgeçle fazla suyunu da süzdürerek çökeleği dolaba kaldırıyoruz.
Kurutulmuş çökelek nasıl saklanır?
Kalıp çökeleği buzdolabında saklama kaplarında, cam kavanozlarda ve buzdolabı poşetlerinde saklayarak uzun süre aynı tadı ve lezzeti koruyabilirsiniz.
Inek sütünün kesilmesi için ne yapmalı?
Inek sütünün kesilmesi için ne yapmalı?
Süt kaynayıp köpürmeye başladığında sütün kesilmesi için yarım limon su, birkaç kaşık yoğurt veyahut yarım çay bardağı elma sirkesinden birini ekleyin. Burda amaç süte asit ekleyerek kesilmesini sağlamaktır. Eğer kesilme gerçekleşmediyse sütü biraz daha kaynatmalısınız.
Yoğurttan lor yapılır mı?
Yoğurttan lor yapılır mı?
Eğer yoğurdun suyu yoksa biraz su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında altını en kısık ayara getirip suyunu çekmeye başlamasını bekleyin. Bir tutam tuz ve bir kaşık da tereyağı ekleyin. Suyunu tamamen çektiğinde yoğurt artık peynir kıvamına gelerek toparlanmaya başlayacaktır.