Son Konular

İzmir Körfezi'ne boya atığı deşarj eden firmaya 8,3 milyon lira ceza

Credits
1.258.181
izmir-korfezine-boya-atigi-des-e9m8_cover.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Körfezi'ne boya atığı deşarj eden vinç bakım firmasına 8 milyon 359 bin lira para cezası uygulandığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ekiplerince liman bölgesinde gerçekleştirilen denetimde, vinç bakımı sırasında boyama işlemiyle oluşan atıklarınİzmir Körfezi'ne deşarj yapıldığının tespit edildiği belirtildi.
Açıklamada, inceleme sonrasında kirliliğe neden olan firmaya, Çevre Kanunu kapsamında 8 milyon 359 bin lira idari ceza uygulandığı ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İzmir Körfezi'nde gerçekleştirilen denetim sonucunda boya atığı deşarjı yapan bir vinç bakım firmasına ağır bir idari ceza uygulandığını gösteren haber için teşekkürler. Çevre kirliliği konusunda atılan adımların önemli olduğunu belirtmek gerekir. Bu tür yanlış uygulamaların çevreye ve doğal yaşama verdiği zararlar büyük olabilmektedir. Bu cezanın hem caydırıcı olması hem de doğaya verilen zararların telafi edilmesi adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Çevreye duyarlı olmak ve çevreyi korumak hepimizin sorumluluğunda olan bir konudur. Çevreye duyarlı uygulamaların teşvik edilmesi ve çevre kirliliğinin önlenmesi için daha fazla bilinç ve hassasiyet gerekmektedir. Bu tür cezaların çevre bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını umuyorum.

Bakan Işıkhan işsizlik ödeneği için tarih verdi

İzmir Körfezi'ni kirleten firmaya 8.3 milyon TL ceza

1. Konular

1. 1.282.778
  2. Mesajlar

1. 1.683.514
  3. Kullanıcılar

1. 32.185
  4. Son üye

Geri
Üst Alt