<
haberci
Meraklı Üye
izmirde ne yenilir ne içilir,izmirde ne meşhur,izmir yemekleri,
İzmir Ege sofra kültürünün merkezi olması sebebiyle farklılık ve zenginlikleri yemeklerine de yansımış ve bütün bir tat denizidir
İzmirde neler yenir İzmir'de nerde ne yenilir
Çeşme ve Foçadan getirilen ilk olarak çipura, levrek ve zengin, doğal meralarda beslenmiş kocaman topuk barbunu elde etmek üzere günümüzde turistik ve nadide sanılan balıklardan olan trança da Ege ye has balık türlerinden sayılıyor Tekrar Çeşmenin, Ildırının, Alaçatının sakız enginarları, tatlı kavunları, Tirenin bereketli ovasından gelen dağıtılmış otlarla yapılan mezeler, has zeytinyağlılar, kabak çiçeği dolmaları, radika salataları, deniz börülceleri, kimyonlu çöp şişler, köfteler, İzmir lokmaları sofra zenginliğine tartı verenleri hoşnut ediyor
Geç saatlere kadar açık olan seyyar kokoreç, ayaküstü seyyar köfteciler, kumrucular İzmire renk katan satıcılar fuar mevsiminde daha çok iş yapan satıcılar oluyor İzmire has özellikli bardacık (incir), çekirdeksiz sultaniye üzümünün yerini hiçbir şey tutamıyor
Konak Pier bünyesinde yer alan İzmir körfez manzaralı restoranlardan birinde oturup Türk, İtalyan mutfağı veya İngiliz usulü bir akşam geçirme olanakları bulunabiliyor
Asansör restoranı bir başka cazip mekân olarak ilgi görüyor Kemeraltı Çarşısı, Selanik Lokantası tencere yemekleri beğeniliyor Palet lokanta, tercih edilen restoranlar arasında yerini alıyor
Altınkapı, 1888, Aula Cafe, Bilal İnci ve Servetin Yeri, Bonjour, Borsa, British, Chinese, Chine Tawn, Deniz, an, Efsun, Ekmekiçi, Nadia, İsmet Sanatkâr, Kekik, kır Çiçeği, Nazik başlıca, Köftehor, Kosava, La Folie, Lamer, Manisa kebabcısı, Nova Cotta, Par meydan, Pastavilla, Sofra Special, Titizce, Topçunun Yeri, Venedik pizza, Windows on The Bay, Yeni sofra, yöre Manisa, Zet Cafe kentin öteki restoranları olarak hizmet veriyor
Karşıyaka Restoranları ise Altınbalık, Çınar, Can Atakent, Planet Bowling, Ristorante Mario Plaza, Sokaki olarak sıralanıyor *
İzmir Ege sofra kültürünün merkezi olması sebebiyle farklılık ve zenginlikleri yemeklerine de yansımış ve bütün bir tat denizidir
İzmirde neler yenir İzmir'de nerde ne yenilir
Çeşme ve Foçadan getirilen ilk olarak çipura, levrek ve zengin, doğal meralarda beslenmiş kocaman topuk barbunu elde etmek üzere günümüzde turistik ve nadide sanılan balıklardan olan trança da Ege ye has balık türlerinden sayılıyor Tekrar Çeşmenin, Ildırının, Alaçatının sakız enginarları, tatlı kavunları, Tirenin bereketli ovasından gelen dağıtılmış otlarla yapılan mezeler, has zeytinyağlılar, kabak çiçeği dolmaları, radika salataları, deniz börülceleri, kimyonlu çöp şişler, köfteler, İzmir lokmaları sofra zenginliğine tartı verenleri hoşnut ediyor
Geç saatlere kadar açık olan seyyar kokoreç, ayaküstü seyyar köfteciler, kumrucular İzmire renk katan satıcılar fuar mevsiminde daha çok iş yapan satıcılar oluyor İzmire has özellikli bardacık (incir), çekirdeksiz sultaniye üzümünün yerini hiçbir şey tutamıyor
Konak Pier bünyesinde yer alan İzmir körfez manzaralı restoranlardan birinde oturup Türk, İtalyan mutfağı veya İngiliz usulü bir akşam geçirme olanakları bulunabiliyor
Asansör restoranı bir başka cazip mekân olarak ilgi görüyor Kemeraltı Çarşısı, Selanik Lokantası tencere yemekleri beğeniliyor Palet lokanta, tercih edilen restoranlar arasında yerini alıyor
Altınkapı, 1888, Aula Cafe, Bilal İnci ve Servetin Yeri, Bonjour, Borsa, British, Chinese, Chine Tawn, Deniz, an, Efsun, Ekmekiçi, Nadia, İsmet Sanatkâr, Kekik, kır Çiçeği, Nazik başlıca, Köftehor, Kosava, La Folie, Lamer, Manisa kebabcısı, Nova Cotta, Par meydan, Pastavilla, Sofra Special, Titizce, Topçunun Yeri, Venedik pizza, Windows on The Bay, Yeni sofra, yöre Manisa, Zet Cafe kentin öteki restoranları olarak hizmet veriyor
Karşıyaka Restoranları ise Altınbalık, Çınar, Can Atakent, Planet Bowling, Ristorante Mario Plaza, Sokaki olarak sıralanıyor *