Son Konular

Juran in kalite tanimi nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Juran ın kalite tanımı nedir?

Kalite, kullanıma uygunluktur (J.Juran). Kalite, ürünün sevkiyattan sonra toplumda sebep olduğu en az zarardır (C. Taguchi). Kalite, bir ürün ya da hizmetin belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerinin toplamıdır.

Juran yaklaşımı nedir?

Juran, ayrıca "Pareto İlkesi" olarak adlandırılan ilkeyi savunmaktadır. Pareto ilkesi, 80/20 kuralı olarak da bilinir. Juran, sorunların yüzde 80'inin, olası sebeplerin yüzde 20'si tarafından oluştuğu ilkesini savunur. Özetle, sonuçların büyük çoğunluğu, sebeplerin küçük bir yüzdesi tarafından ortaya çıkar.

Kalite kavramının tanımı nedir?

Kalite kavramının tanımı nedir?
Genel bir tanım olarak; kalite, bir ürün veya hizmetin belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin toplamıdır. Dr. Joseph Juran'a göre kalite, kullanıma uygunluktur.

Joseph Juran hangi kavramı ortaya atmıştır?

Joseph Juran hangi kavramı ortaya atmıştır?
Kaliteyi, "kullanıma ya da amaca uygunluk" olarak tanımlayan Juran, "iç müşteri" kavramını ortaya çıkarmıştır. İç müşteri memnuniyetinin en az dış müşteri memnuniyeti kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Joseph M. Juran, kalite yönetimi için "kalite üçlemesi" olarak adlandırılan üç yönetim süreci tanımlamıştır.

Toplam kalite yönetimi uygulamaları nelerdir?

Toplam Kalite Yönetiminin Ana Unsurları Ürün ve hizmetin tasarımı, süreç tasarımı, tedarik ve satın alma, kıyaslama, karar verme araçları, çalışanların karara katılması, sürekli iyileştirme ve tüm bunların merkezindeki müşteri memnuniyeti.

İso yönetim sistemleri nelerdir?

Tipik bir Entegre Yönetim Sistemi şunları içerebilir:
- ISO 9001 Kalite Yönetimi.
- ISO 14001 Çevresel Yönetim.
- ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği.
- ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği.
- ISO 22000 Gıda Güvenliği.
- ISO/IEC 20000 IT Hizmet Yönetimi.

Kalite tanımını oluşturan temel faktörler nelerdir?

Kalite tanımını oluşturan temel faktörler nelerdir?
Kalite Unsurları
- Tasarım kalitesi. Ürün üretiminde öncelikle ürünün kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılama becerisine odaklanılır.
- Uygunluk kalitesi.
- Performans kalitesi.
- Ek Fonksiyon kalitesi.
- Dağıtım kalitesi.
- Dayanıklılık kalitesi.
- Güvenilirlik kalitesi.
- İlişki kalitesi.

Kalite kavramı genellikle ürün veya hizmetin belirlenen veya olası ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin tamamı olarak tanımlanır. Dr. Joseph Juran da kaliteyi "kullanıma uygunluk" olarak tanımlamıştır. Bu tanımda, önemli olan ürünün veya hizmetin gereksinimleri karşılaması ve kullanıma uygun olmasıdır.

Joseph Juran'ın yaklaşımı, Pareto İlkesi olarak da bilinen 80/20 kuralını desteklemektedir. Juran'a göre, sorunların yüzde 80'i olası sebeplerin yüzde 20'si tarafından oluşturulur. Yani, sonuçların çoğu, nedenlerin küçük bir yüzdesi tarafından belirlenir. Bu yaklaşım, kalite iyileştirmesi ve sorun giderme süreçlerinde odaklanılması gereken noktaları belirlemeye yardımcı olur.

Kalite tanımını oluşturan temel faktörler şunlardır:
- Tasarım kalitesi: Ürünün kullanıcı ihtiyaçlarını karşılama becerisi.
- Uygunluk kalitesi: Ürün veya hizmetin belirlenen standartlara uygun olması.
- Performans kalitesi: Ürünün hedeflenen performansı karşılaması.
- Ek Fonksiyon kalitesi: Ürünün kullanıcıların beklentilerini aşan ek özelliklere sahip olması.
- Dağıtım kalitesi: Ürünün doğru zamanda ve doğru yerde müşteriye ulaştırılması.
- Dayanıklılık kalitesi: Ürünün uzun süre dayanıklı olması.
- Güvenilirlik kalitesi: Ürünün sürekli olarak aynı performansı göstermesi, müşterilere güven vermesi.
- İlişki kalitesi: Müşteri ilişkilerinin yönetilmesi ve müşteri memnuniyetinin sağlanması gibi faktörler.

Fizik tedavi hemsireligi nedir?

Seftali donume ne kadar verir?

1. Konular

1. 1.280.991
  2. Mesajlar

1. 1.678.246
  3. Kullanıcılar

1. 31.730
  4. Son üye

Geri
Üst Alt