S
SoruCevap
Guest
Kabak Kabuğu Yemeği (Kaşkarikas) Tanımı İçin Materyaller
7-8 adet kabak
2 domates yahut yarım bardaktan bir parmak fazla domates püresi
Yarım çay bardağı içme suyu(domates püresi kullandıysak)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
Kabak Kabuğu Yemeği (Kaşkarikas) Tanımı Yapılışı
Kabakları güzelce yıkayıp kabuklarını kalın kalın keselim (içini ayıralım börek yapacağız).
Üzerine yemeklik doğranmış domatesleri ekleyelim yahut püreyi.
Zeytinyağı, tuz, şeker ve karabiberi ekleyelim.
Düdüklü tencerede 5 dk (buharı kendi çıkınca kapağı açılır).
7 dk. Pişirirseniz buharını çabucak çıkarmanız gerekir ki kabaklar erimesin.
7-8 adet kabak
2 domates yahut yarım bardaktan bir parmak fazla domates püresi
Yarım çay bardağı içme suyu(domates püresi kullandıysak)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
Kabak Kabuğu Yemeği (Kaşkarikas) Tanımı Yapılışı
Kabakları güzelce yıkayıp kabuklarını kalın kalın keselim (içini ayıralım börek yapacağız).
Üzerine yemeklik doğranmış domatesleri ekleyelim yahut püreyi.
Zeytinyağı, tuz, şeker ve karabiberi ekleyelim.
Düdüklü tencerede 5 dk (buharı kendi çıkınca kapağı açılır).
7 dk. Pişirirseniz buharını çabucak çıkarmanız gerekir ki kabaklar erimesin.