Kabak Kabuğu Yemeği (Kaşkarikas)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Kabak Kabuğu Yemeği (Kaşkarikas) Tanımı İçin Materyaller
7-8 adet kabak
2 domates yahut yarım bardaktan bir parmak fazla domates püresi
Yarım çay bardağı içme suyu(domates püresi kullandıysak)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 (yarım) tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber

Kabak Kabuğu Yemeği (Kaşkarikas) Tanımı Yapılışı

Kabakları güzelce yıkayıp kabuklarını kalın kalın keselim (içini ayıralım börek yapacağız).
Üzerine yemeklik doğranmış domatesleri ekleyelim yahut püreyi.
Zeytinyağı, tuz, şeker ve karabiberi ekleyelim.
Düdüklü tencerede 5 dk (buharı kendi çıkınca kapağı açılır).
7 dk. Pişirirseniz buharını çabucak çıkarmanız gerekir ki kabaklar erimesin.
 
S

Köfteli Arpa Şehriye Çorbası

S

Krep Bohçalı Yalancı Börek

  1. Konular

    1. 1.270.537
  2. Mesajlar

    1. 1.667.594
  3. Kullanıcılar

    1. 31.321
  4. Son üye

Geri
Üst Alt