Modoratör
Yeni Üye
Kabarmayan keki ne yapmalı?
Bayatlayan kekinizin miktarı çok fazlaysa ya da yaptığınız kek kabarmadığı için onu yemediyseniz ve kaldıysa yaklaşın böyle, son ve efsane bir önerimiz daha olacak. Keki alıp bir karıştırma kabına parçalayarak koyun. Üzerine azar azar süt ilave edin ve yumuşayan bu kek parçalarını bir güzel yoğurun.
Fazla kekten ne yapılır?
İşte bayatlayan keklerin değerlendirilebileceği yollar:
- Yaş pasta yapımında: Çok kurumamış kekler biraz sütle ıslatılıp çikolata sosu, krema gibi yardımcı malzemeler eklendikten sonra pasta keki olarak kullanılabilir.
- Yalancı cezerye yapımında: Rendelenip sotelenmiş havucun içerisine ufalanmış bayat kek eklenir.
Artık kek nasıl değerlendirilir?
Artık kek nasıl değerlendirilir?
Bayatlayan ya da yenmeyen keklerinizi pratik yollarla değerlendirebilirsiniz.
- 1- Yaş pasta yapmak için kullanın. Kuruyan keklerinizi üzerine bir miktar süt dökün.
- 2- Cezerye yapın.
- 3- Kup yaparken kullanın.
- 4- Rulo pasta yapın.
- 5- Trüf yapın.
- 6- Ayçöreği yapımında kullanın.
Içi pişmemiş kek ne yapılır?
Içi pişmemiş kek ne yapılır?
Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.
Kekim söndü ne yapmalıyım?
Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.
Borcam da kek olur mu?
Borcamda, kek kalıbında hazırladığınız kadar farklı kek tarifleri deneyebilirsiniz. Portakallı kek de borcamda güzelce kabaran tariflerdendir, denemeyi ihmal etmeyin.
Bayat kek nasıl değerlendirme nefis yemek tarifleri?
Bayat kek nasıl değerlendirme nefis yemek tarifleri?
Bayat Kek Değerlendirme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bayatlamış kekinizi öncelikle robotta çekin.
- Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin.
- Sonra strecin üzerine bir santim kalınlığında olacak şekilde yayın.
- Krem şantiyi tarifine göre çırpın ve içine bir su bardağı hindistan cevizi karıştırın.
Kuru olan kek nasıl yumuşatılır?
Kuru olan kek nasıl yumuşatılır?
YAPILIŞI: 1. Kurumuş kekinizi nemli bir beze sararak orta sıcaklıkta fırına verin ve bez kuruyana kadar fırında tutun. 2. Çıkardığınızda kekiniz yumuşamış olacaktır.
Kuruyan keke ne yapılır?
Kekin içi neden çöker?
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Kek piştikten sonra neden çöker?
Kek piştikten sonra neden çöker?
Kek kabardıktan sonra neden sönüyor?
Kek kabardıktan sonra neden sönüyor?
Özellikle sıvıların çok soğuk kullanılması kekin sönmesine neden olabilir. Kek pişerken sık sık kapağını açmayın ve ısı değişikliği nedeniyle kekinizi söndürmeyin. Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir.