Kaç tane seçmeli ders seçilebilir?
Bölümdeki her öğrenci en az 4 tane Ortak Seçmeli Ders almakla yükümlüdür. 4 tane ortak seçmeli ders yerine toplamda aynı AKTS yüküne sahip 1, 2 ya da 3 tane ortak seçmeli ders alındığı takdirde mezuniyet şartları sağlanamaz.
Seçmeli dersler ne zaman seçilir 2022?
ORTAOKUL VE LİSE SEÇMELİ DERS SEÇİMİ 2022 NE ZAMAN YAPILACAK? Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklama şu şekilde: Öğrencilerin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli dersler için yarın sona erecek tercih süreci, 7 Şubat saat 17.00'ye kadar uzatıldı.
Her dönem seçmeli ders almak zorunlu mu?
Her dönem seçmeli ders almak zorunlu mu?
2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren öğretim müfredatlarına eklenen Üniversite Alan Dışı Seçmeli Dersler (UNVSEC); 2020 (2019 -2020 hazırlık okuyanlar dahil) girişli öğrenciler için zorunlu olmakla birlikte. eski kodlu öğrencilerin de AKTS eksiklerini tamamlamaları için müfredatlara eklenmiştir.
Seçmeli dersler ne zaman belirlenir?
Süresi içinde tercih yapmayan öğrencilerin seçmeli dersleri de okul idaresince belirlenecek. 9'uncu sınıfa yeni başlayacak öğrenciler, seçmeli ders seçimlerini 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci döneminin ilk haftasında yapabilecek.
2022 lise ders seçimi ne zaman?
AÖL 2022 ders seçimi bitti mi? Açık Lise 2021-2022 takvimi… 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem Ders Seçme İşlemleri başlamış olup 12 Şubat 2022 tarihinde mesai bitiminde sona erecektir. Hiç ders seçimi yapmayan öğrencilerin otomatik ders seçimi ataması yapılacaktır.
5 sınıfta kaç tane seçmeli ders seçilebilir?
5 sınıfta kaç tane seçmeli ders seçilebilir?
Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az dört (4) ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak onsekiz (18) ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir.
4 sınıfta seçmeli ders var mı?
4. sınıf öğrencilerinin zorunlu derslerin toplam ders sayısı 30 saattir. 4. sınıfta seçmeli ders bulunmamaktadır.
Seçmeli dersler yerine üstten alınır mı?
Öğrencinin üstten ders alabilmesi için üst sınıf ve yarıyıl (Güz/Bahar Yarıyılı Dersleri) butonlarını seçmesi gerekmektedir. (Başka bir bölümden ders almak için ise Müfredat Bölüm Dışı butonu kullanılarak Fakülte ve Bölüm seçimi yapılmalıdır.)