T
theking
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 pk kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı irmik
1 pk vanilya
Aldığı kadar un
İçine;
1 kase ceviz
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti kaynatıp limonu sıkacağız.
5-6 dk daha kaynatıp soğumaya alıyoruz.
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Cevizden biraz büyük parçalar alıp ister rendenin tırtıklı yeri ile isterseniz delikli silikon nihale üzerinde şekil veriyoruz.
Arasına cevizi kapatıp tepsiye diziyoruz.
170 c- 180 c de fırınınızın ayarına göre kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıncada şerbetini veriyoruz.
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 pk kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı irmik
1 pk vanilya
Aldığı kadar un
İçine;
1 kase ceviz
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti kaynatıp limonu sıkacağız.
5-6 dk daha kaynatıp soğumaya alıyoruz.
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Cevizden biraz büyük parçalar alıp ister rendenin tırtıklı yeri ile isterseniz delikli silikon nihale üzerinde şekil veriyoruz.
Arasına cevizi kapatıp tepsiye diziyoruz.
170 c- 180 c de fırınınızın ayarına göre kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıncada şerbetini veriyoruz.
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı