Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Kanser hastaligi belirtileri nelerdir?

Arastirma makalesi hangi ana basliklardan olusur?

LCW Trendyol dan cekildi mi?

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Kanser hastalığı belirtileri nelerdir?

Kanser belirtileri
- Açıklanamayan kilo kaybı
- Yüksek ateş
- Kronik halszlik.
- Güçlü ağrılar.
- Meme, koltukaltı ve ya vücudun başka bölümlerinde hissedilen sert ve hareketsiz kitleler.
- Ciltteki, özellikle ben ve siğillerde değişiklikler.
- Ağızda diş etlerinde yoğun kanamalar.
- Balgamda kan gelmesi ve kronik öksürük.

Kanser olan bir insan ne kadar yaşar?

1900'lü yıllarda çok az kanser hastası uzun yaşam umudu taşırken bugün kanser tanısı konulan 10 hastadan 6'sının tanıdan sonra 5 yıl hayatta kalma şansı vardır.

Memede T1 ne demek?

Memede T1 ne demek?
Primer tümör (T) kategorileri. T1 (T1a, T1b ve T1c): Tümör 2 cm veya daha az (yanal). T2: Tümör 2 cm'den büyük ama 5 cm'den fazla değil (yanal). T3: Tümör 5 cm'den büyük (yanal).

Insan kanser olduğunu hisseder mi?

Insan kanser olduğunu hisseder mi?
Çünkü kanser hissedilebilen bir hastalık değildir. Kişi kanser olduğunu anlayamaz. Üstelik hemen her yaşta insanın başına da gelebilir. Çocuklarınızın ya da aile büyüklerinizin de bu hastalığa yakalanıp yakalanmayacağı belli değildir.

Kanser ağrıları nerelerde olur?

Özellikle meme, prostat, yumurtalık ve son bağırsak (rektum) kanserlerinde ağrı, erken dönem bulgusudur. Kanserin ileri dönemlerinde ise; örneğin, tümörün kemiği tahrip etmesi sonucu omurga ve kalça kırıkları veya bağırsağın tümörle tıkanması sonucu akut ağrı ortaya çıkabilir.

Kanser bir insanı nasıl öldürür?

Kanser, genetik hasarların birikmesi sonucu hücrelerin kontrolsüz bir şekilde bölünmeye ve büyümeye başlaması ve sık sık çevre dokulara yayılması ile ilişkili bir grup hastalığı ifade eder. Kanser, önemli organlar, sinirler veya kan damarlarında büyür. Onların işlevlerini engelleyerek ve zarar vererek öldürür.

Saç dökülmesi hangi kanser belirtisi olabilir mi?

Saç dökülmesi hangi kanser belirtisi olabilir mi?
Kemoterapi kanser hücreleri ile beraber saç hücrelerini de etkiler. Bunun sonucunda saçınız veya vücudunuzdaki diğer tüyler dökülebilir. Bu dökülme alopesi olarak adlandırılır. Saç dökülmesi kemoterapinin en sık yan etkilerinden birisidir.

Kanserde saç dökülmesi ne zaman başlar?

Kanserde saç dökülmesi ne zaman başlar?
Kemoterapi verilen kanserli kişiler saçları, kirpikleri, kaşları ve vücudun başka yerlerindeki tüyleri dökülebilir. Saç dökülmesi genellikle ilk tedaviden 2 hafta sonra başlar ve 1-2 ay içinde daha fazla dökülmeye devam eder.

Kanser hastalığının belirtileri oldukça çeşitlidir ve erken teşhis önemlidir. Belirtiler arasında şunlar yer alır:

- Açıklanamayan kilo kaybı
- Yüksek ateş
- Kronik halsizlik
- Güçlü ağrılar
- Meme, koltukaltı veya vücudun diğer bölgelerinde hissedilen sert ve hareketsiz kitleler
- Ciltte değişiklikler, özellikle ben ve siğillerde
- Ağızda diş etlerinde yoğun kanamalar
- Balgamda kan gelmesi ve kronik öksürük

Kanser tanısı konan kişilerin yaşam süresi geçmiş yıllara göre artmıştır. Bugün kanser tanısı konulan 10 hastadan 6'sının, tanı sonrası 5 yıl hayatta kalma şansı bulunmaktadır.

Kanserin evrelemesinde kullanılan T kategorilerinden biri olan T1, primer tümörün boyutunu gösterir. T1, tümörün 2 cm veya daha küçük olduğunu ifade eder.

Kanser hissedilebilir bir hastalık değildir. Kişi kanser olduğunu genellikle hissetmez. Hastalık her yaştan insanı etkileyebilir ve belirli bir yaş grubu için sınırlı değildir.

Kanser ağrıları genellikle meme, prostat, yumurtalık ve rektum kanserlerinde erken bulgu olarak görülür. İleri aşamalarda ise tümörün yayılması sonucu kemik kırıkları veya tıkanmalara bağlı olarak şiddetli ağrılar ortaya çıkabilir.

Kanser, genetik hasarların birikmesi sonucu hücrelerin kontrolsüz şekilde büyümesi ve yayılmasıyla ilişkilidir. Kanser, organlarda, sinirlerde veya kan damarlarında büyüyerek işlevlerini etkiler ve zarar verir, bu da ölüme yol açabilir.

Saç dökülmesi kemoterapinin yaygın yan etkilerinden biridir. Kemoterapi sırasında kanser hücreleri ile birlikte saç hücreleri de etkilenebilir ve saç dökülmesi meydana gelebilir.

Kemoterapi alan kişilerde saç dökülmesi genellikle ilk tedaviden yaklaşık 2 hafta sonra başlar ve 1-2 ay içinde daha da artarak devam edebilir. Bu durum saçların yanı sıra kirpikler, kaşlar ve vücuttaki diğer tüyleri de etkileyebilir.

Arastirma makalesi hangi ana basliklardan olusur?

LCW Trendyol dan cekildi mi?

1. Konular

1. 1.284.200
  2. Mesajlar

1. 1.687.400
  3. Kullanıcılar

1. 32.602
  4. Son üye

Geri
Üst Alt