Son Konular

Kariyer Kapisi stajlari ucretli mi?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Kariyer Kapısı stajları ücretli mi?

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; staja başlayan tüm öğrencilerin yasal hakları gözetilerek, sigorta ve staj ücretleri Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında ödenecek. Yirmi ve üzerinde personel çalıştıran asgari ücretin yüzde 30'undan, 20'den az personel çalıştıran işyerinde yüzde 15'inden aşağı ücret ödenemiyor.

Kariyer Kapısı staj zorunlu mu?

Evet, öğrencinin bölüm/fakültesinde zorunlu stajı olmasa da sigorta primi üniversite tarafından karşılanmalıdır. Staj Seferberliği kapsamında, staj programına kabul edilen tüm öğrencilerin stajları, bölüme bakılmaksızın 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında "zorunlu staj" statüsünde değerlendirilecektir.

Kariyer Kapısı staj teklifi ne zaman gelir?

Kariyer Kapısı staj teklifi ne zaman gelir?
(Staj teklifi veren işverenler adaylara bazen geniş bir zaman aralığında(örneğin 15.05.2021 – 30.10.2021 arasında) teklif gönderebiliyorlar. Bu nedenle mutlaka işveren staj sorumlunuz ile görüşerek tarihler hakkında kesin bilgi alın.)

Yetenek kapısı staj ücretli mi?

Yetenek kapısı staj ücretli mi?
Ücretli mi? Evet, ücretli. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu 25. maddesi uyarınca stajyere yasal ücret ödenecektir.

Kariyer Kapısı stajları ne kadar sürüyor?

4. Staj süresi kaç gün olacak? Staj süresinin en az 20 iş günü olması önerilmektedir. Ancak teklif veren kurum/kuruluşlara göre değişiklik gösterebilmektedir.

Staj seferberliği herkese çıkar mı?

Örgün eğitim veren lisans programlarında son sınıfa geçmiş olan, ortalaması 4 üzerinden en az 2 ve üzeri (diğer sistemlerde dengi) olan, T.C. vatandaşları ve Mavi Kart sahibi herkes başvurabilir.

Kariyer Kapısı staj kaç gün?

Kariyer Kapısı staj kaç gün?
Kariyer Kapısı'nda doldurmuş olduğunuz başvuru formundaki yetkinlikleriniz ve e-Devlet kapısındaki özgeçmiş bilgilerinize göre değerlemeden geçtikten sonra işverenler tarafından adaylara dönüş sağlanacaktır. 8. Staj süresi kaç gün olacak? Staj süresi en az 20 iş günüdür.

Staj teklifi geldikten sonra ne olur?

Staj teklifi geldikten sonra ne olur?
Staj teklifi geldikten sonra belirli bir süre içerisinde teklifi kabul etmeleri gerekmektedir. Süresi geçen teklifler reddedilmiş sayılacaktır. Eğer yapacağınız staj fakültenizde yaptığınız zorunlu bir staj ise gelen iş teklifi doğrultusunda yapacağınız stajın fakülteniz tarafından kabul edileceğine emin olun.

Stajlar hakkındaki detaylı bilgilerin paylaşıldığı bu forum gönderisine göre, Kariyer Kapısı stajları ücretlidir ve staja başlayan öğrencilere yasal hakları çerçevesinde sigorta ve staj ücretleri Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında ödenmektedir. Bu sayede öğrencilerin emeklerinin karşılığı alınmakta ve staj sürecinde ayrıca bir gelir elde etmeleri sağlanmaktadır.

Stajlar genellikle öğrenciler için zorunlu bir süreçtir ve bölüm/fakülte programlarına bağlı olarak zorunlu stajlar öngörülmektedir. Yine de staj Seferberliği kapsamında öğrencilerin stajları, bölüm farkı gözetmeksizin Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında "zorunlu staj" statüsünde değerlendirilmektedir.

Staj teklifleri, işverenler tarafından geniş bir zaman aralığında (örneğin 15.05.2021 - 30.10.2021) adaylara gönderilebilmektedir. Bu nedenle, staj teklifi alan öğrencilerin işveren staj sorumlularıyla iletişime geçerek teklif tarihleri hakkında kesin bilgi almaları önemlidir.

Yetenek Kapısı stajları ücretlidir ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu 25. maddesi gereği stajyerlere yasal ücret ödenmektedir. Bu sayede staj gören öğrencilerin emeklerinin karşılığı alınmakta ve maddi destek sağlanmaktadır.

Staj süreleri genellikle en az 20 iş günü olarak önerilmekle birlikte, teklif veren kurum/kuruluşlara göre değişiklik gösterebilmektedir. Başvurular ve değerlendirmeler sonucunda staj süresi belirlenmekte ve adaylara dönüş sağlanmaktadır.

Son olarak, stajlar genellikle öğrencilerin katılımını sağlayan bir program olup, örgün eğitim veren lisans programlarında son sınıfa geçmiş olan ve belirli şartları sağlayan herkesin başvurabileceği belirtilmektedir. Staj teklifleri geldikten sonra kabul süresi dikkate alınmalı ve stajı yapacak öğrencilerin fakülteleriyle de iletişimde olmaları gerekmektedir.

Is Kingdom Hearts multiplayer Xbox One?

Selim dede oldu mu?

1. Konular

1. 1.262.186
  2. Mesajlar

1. 1.658.643
  3. Kullanıcılar

1. 31.265
  4. Son üye

Geri
Üst Alt