haberci
Efsanevi Üye

Kars'ta KAÜ Öğrencileri Coşkulu Bir Mezuniyet Töreni Gerçekleştirdi
Kars'ın tarihi Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) Dede Korkut Eğitim Fakültesi mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla kutlandı. Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, başarılı 314 öğrenci mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı.
Mezuniyet törenine katılan öğrenciler, renkli pankartlar ve bayraklarla salona renk kattı. Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayraklarının yanı sıra dikkat çekici sloganlar taşıyan öğrenciler, törene ayrı bir heyecan kattılar.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve ardından KAÜ Devlet Konservatuvarı ekibinin etkileyici Kafkas gösterisi sahnelendi.
Dede Korkut Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taşdan, öğrencilerin eğitim sürecinde gösterdikleri sabır ve emeği takdirle karşıladıklarını belirtti. Taşdan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, öğretmenliğin sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayarak, doğruluktan, adaletten ve sevgiden asla ödün vermemeleri gerektiğini dile getirdi.
Tören, fakülte birincisi Hilal Yılmaz'ın duygusal bir konuşma yaparak kütüğe adını yazdırmasıyla devam etti. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından, müzik dinletisi eşliğinde kep atma seremonisi gerçekleştirilerek program sona erdi.
Kars İdare Mahkemesi Başkanı Kerim Yonisoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlanç ve birçok akademisyenin yanı sıra öğrenci ve ailelerinin de katıldığı mezuniyet töreni, unutulmaz anılara sahne oldu.