<
Editör
Yeni Üye
Kasiyer olmak icin ne mezunu olmak gerekir?
İyi bir kasiyer olmak için resmi bir eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak kasiyer olacak kişilerin en az ilkokul mezunu olması gerekir. Bu mesleği yapmak isteyen kişiler Kasiyer Eğitimi'ne katılarak iş bulma şanslarını arttırabilir.
Şef Kasiyer ne demek?
Haftalık ödeme planını çıkartan, günlük nakit akışını denetleyen, müşteri çek ve senetlerini bankaya veren, firma çeklerin takibini yapan, kasa defterini yazan ve kasa denkliğini sağlayan, perakende satışlarda yazar kasa ve post işlemlerini yapan, evrak intikalini sağlayan, bilgisayar kullanan nitelikli kişidir.
Kasiyer nelere dikkat etmeli?
Kasiyer nelere dikkat etmeli?
Kasiyer Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir?
- Bilgisayarda Kelime İşlemci ve Tablo Eğitimi.
- F Klavye Kullanımı
- Müşteri Özellikleri, İletişimi ve Memnuniyeti.
- Ticari Matematik ve İstatistik.
- Ticari Belgeler ve Ticari Defterler.
- Yazar Kasa Türleri ve Kullanımı
- Pos Makinesi Kullanımı
Kasiyer olmak için ne yapmalıyım?
Kasiyer Olma Şartları Nelerdir? Kasiyer olmak için herhangi bir ön lisans ya da lisans eğitimi zorunluluğu bulunmasa da, Milli Eğitim ve Halk Eğitim'e bağlı kuruluşlarda kasiyerlik alanında çeşitli sertifika programları düzenlenir. Kasiyerliği meslek edinmek isteyen herkes programlara başvurabilir.
5230.04 meslek kodu ne demek?
Kasiyer Meslek Kodu "5230.04" olarak belirlenmiştir.
Kasiyerler nasıl çalışır?
Kasiyerler nasıl çalışır?
Ticari kuruluşlarda mal ve hizmetlerin satış işleminde paranın hem nakit hem de kredi kartı ile taksitler halinde alımını gerçekleştirerek, karşılığında fatura ya da fiş veren kişiler "Kasiyer" olarak tanımlanır. Aynı zamanda yazar kasa kullanımında seri çalışarak uzmanlık sergilemeleri beklenir.
Kasada ürün iptali nasıl yapılır?
Tüm para iadesi ile satın alma işleminin iptali
- 1.Yazarkasa açın [CAS01]
- 2.Gri renkli makbuzlar üzerine tıklayın – Makbuzlar -> Makbuza ait makbuz numarasını * bulun.
- 3.Sol alt köşedeki kırmızı İptal düğmesini tıklayın ve para iadesi için ödeme yöntemini seçin.