Son Konular

Kastiniz nedir ne demek?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Kastınız nedir ne demek?

Kastım ne demek TDK? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Ona karşı kötülük etmek, zarar verme isteği beslemek.

Kastetmek ne demek TDK?

Arapça kökenli bir sözcük olan kastetmek, "kasıt" sözcüğünden türetilmiştir. Kasıt, kişinin bir hedefi gerçekleştirme amacı ve gayesi demektir. Kastetmek sözcüğü, birine kötü davranmak ve zulmetmek anlamında da kullanılır. Hukukta terim anlamında kullanılan bu sözcük, adam öldürmeye teşebbüs anlamına gelir.

Kastedilen anlam ne demek?

Kastedilen anlam ne demek?
Ad vermek. Bir dilde karşılığı olmak. Herhangi bir ses çıkarmak. Herhangi bir kanıya, yargıya varmak.

Kasteder nasıl yazılır?

Kasteder nasıl yazılır?
Demek istemek. Kötülük etmek, kıymak, zarar vermeyi istemek anlamına gelir. Bu kelime genellikle kast etmek şeklinde yanlış yazılmaktadır.

Canına kastım var ne demek?

Ona karşı kötülük etmek, zarar verme isteği beslemek: Bana kastı mı var?

Örgütlenmenin anlamı nedir?

İşçi sınıfının penceresinden bakarsak örgütlenmek; belirli ortak çıkarlar etrafında bir araya gelmek, bu ortak çıkarlar uğruna patronlar sınıfına karşı birlikte mücadele etmek ve bu mücadelenin işçiler tarafından planlı, programlı bir şekilde yürütüldüğü organizasyon demektir.

Men Edildi nasıl?

Men Edildi nasıl?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Men etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Menetmek şeklinde olmalıdır.

Meyletmek nasıl yazılır TDK?

Meyletmek nasıl yazılır TDK?
Dilimize Arapçadan geçen meyil kelimesinin sözlük anlamı bir yere doğru eğim kazanmak, yönelmek anlamına gelir. Kelimenin fiil hali "temayül", sıfat hali ise "meyilli" şeklinde yazılır. Meyletmek, mecazen birine aşık olmak, gönül vermek, sadece birisiyle ilgilenmek anlamına gelir.

Arayan dostlarım beni bulmasın sözleri kimin?

Örneğin Kıraç tarafından tekrar yorumlanan ve bir döneme damgasını vuran "Arayan dostlarım beni bulmasın, doğmasın güneşim sabah olmasın, kuytu bir köşede ömrüm son bulsun, canıma kastım var yaşamam artık" sözleri Selahattin Özdemir tarafından yazılmış ve ilk kez onun tarafından yorumlanmıştı.

Koloni kelimesinin sözlük anlamı nedir?

Koloni, bir devletin nüfusunun bir bölümünü yerleştirmek için denizaşırı bir ülkeyi ele geçirerek yurttaşlarını oraya iskan etmesi halinde meydana gelen yeni yurttur. Bazı durumlarda "sömürge" ile eş anlamda kullanılır fakat sömürgeden farklı bir kavramdır.

Men etmek ayrı mı?

Men etmek ayrı mı?
tdk'ya göre doğru yazımı "menetmek" olan kelime.

"Kastınız nedir ne demek?" ve benzeri ifadeler genellikle kişinin niyetini sormak için kullanılan bir deyimdir. Birine karşı kötülük etme veya zarar verme isteği besleme anlamını taşır. Örnek cümleler:
- Bana kastı mı var?
- Ona karşı kastım yok, sadece uyarmak istedim.

"Kastetmek" kelimesi Arapça kökenlidir ve "kasıt" kelimesinden türetilmiştir. Kişinin bir hedefi gerçekleştirme amacını ve gayesini ifade eder. Aynı zamanda birine kötü davranmak ve zulmetmek anlamında da kullanılır. Hukukta ise özellikle adam öldürmeye teşebbüs anlamına gelir.

"Kastedilen anlam" ifadesi genellikle bir konunun ya da bir ifadenin gerçek anlamını belirtmek için kullanılır. Örneğin, "Kastedilen anlam nedir?" sorusuyla bir ifadenin net anlamı hakkında bilgi talep edilebilir.

"Kasteder" kelimesi "kast etmek" anlamına gelir. Yani kötülük etmek, zarar vermeyi istemek anlamına gelir. Yanlış yazım olarak sıkça "kast etmek" şeklinde kullanılır ancak doğru kullanımı "kasteder" şeklindedir.

"Meyletmek", Arapçadan gelen "meyil" kelimesinden türetilmiş bir fiildir. Bir yere doğru eğim kazanmak veya yönelmek anlamına gelir. Mecazi olarak ise birine aşık olmak, gönül vermek anlamını taşır. Sıfat hali "meyilli" şeklinde yazılır.

"Men etmek" kelimesinin doğru yazımı "menetmek" şeklindedir. Genellikle kelimenin yanlış kullanımı olarak "men etmek" şeklinde karşılaşılabilir. Doğru kullanımına dikkat edilmesi gereken bir kelimedir.

"Koloni" kelimesi, bir devletin nüfusunun bir bölümünü denizaşırı bir ülkeye yerleştirerek yeni bir yerleşim yeri oluşturması durumunu ifade eder. Bu yeni yerleşim yerine "koloni" denir ve bazen "sömürge" ile eş anlamda kullanılabilir ancak kavram olarak farklıdır.

"Men etmek" kelimesi TDK'ya göre doğru yazımı "menetmek" olan bir kelime olarak tanımlanmaktadır. Yanlış yazım olarak genellikle "men etmek" şeklinde kullanılır ancak doğru kullanımı "menetmek" şeklindedir.

Rizotomi ameliyati nedir?

Vigamox damla antibiyotik mi?

1. Konular

1. 1.282.874
  2. Mesajlar

1. 1.683.781
  3. Kullanıcılar

1. 32.215
  4. Son üye

Geri
Üst Alt