Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Kaymakam olma sarti nedir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Kaymakam olma şartı nedir?​

Peki, Kaymakam olabilmek için gerekli şartlar nelerdir? – Kaymakamlık sınavına girebilmek için 35 yaşın altında olmak gerekir. – Ayrıca yukarıda belirtilmiş olan bölümler arasından mezun olma şartı yer almaktadır. – Kaymakamlık için yapılacak olan sınav doğrultusunda en az 70 puan alma şartı yer alır.

Mezun olmadan kaymakamlık sınavına girebilir mi?​

Kaymakam olma şartlarını taşımayan üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmayan ve kamu haklarından mahrum olan kişiler kaymakam olamaz. Kaymakam olabilmek için gerekli tüm sınavları ve mülakatları başarı ile geçmek gerekir.

Kaymakam olmak için devlet memuru olmak şart mı?​

Kaymakam olmak için devlet memuru olmak şart mı?
3 sayılı Üst Kademe Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3. maddesinin (6) fıkrası gereğince kaymakam adaylığı yazılı sınavlarına müracaatlarda “kamuda 5 yıllık hizmeti bulunmak” şartı aranmamaktadır.

En genç kaymakam kaç yaşında?​

En genç kaymakam kaç yaşında?
Kaymakamımız Emine KARATAŞ; 1995 Yozgat doğumlu ilk orta ve lise öğrenimini Yozgat’ ta tamamladı. 2016 Yılında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Kamu Yönetimi bölümünü bitiren Kaymakamımız 2018 yılında yapılan Kaymakam adaylığı sınavında başarılı olarak 107.

Kaymakam maaşı ne kadar?​

En düşük kaymakam maaşı 2021 temmuz ayında 14.792 TL iken, 2022 yılında 19.510 TL oldu. Ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 5 artış öngörülmüştü. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 2,5 ilave artış yapılması müjdesini verdi.

Kaymakam Olmak Zor Mudur?​

Bu nedenle kaymakam olma sürecinin diğer mesleklere göre daha zor olmasının oldukça normal karşılanması gerekiyor. Öte yandan kaymakamlık sınavının zorluktan ziyade derinliği bulunuyor. Bu nedenle hayalleri noktasında idealist olan gençlerin biraz sabır ve azimle kolaylıkla kaymakamlık makamına ulaşacağı biliniyor.

Kaymakamlık sınavına kaç kez girilebilir?​

Kaymakamlık sınavına kaç kez girilebilir?
Sınavın sıklığı İçişleri Bakanlığının inisiyatifindedir. Bazı seneler hiç alım yapmazken bazı seneler yılda 2 alım yapmaktadır. Ortalama her sınavda 100-200 arası kaymakam alınmaktadır.

Kaymakam Adaylığı sınavına kimler girebilir?​

Kaymakam Adaylığı sınavına kimler girebilir?
Kaymakamlık sınavı kaymakam olmak isteyen adaylar için açılan bir sınavdır. Bazı bölümlerden mezun olanlar direkt olarak; bazı bölümlerden mezun olanlar “eşdeğerlik belgesi” ile; bazı bölümlerden mezun olanlar ise yüksek lisans yapmış olma şartı ile sınava katılabilirler.

Devlet memuru kaymakamlık sınavına girebilir mi?​

Örneğin 2021 yılında yapılan Kaymakamlık sınavına girebilmek için 1 Ocak 1986 veya daha sonra doğmuş olmak gerekmektedir. Bu yaş şartı hem memur olarak çalışanlar için hem de ilk defa memur olarak atanacak olanlar için geçerlidir. Bu yaşın üstünde olanlar Kaymakamlık sınavı için başvuru yapma hakkına sahip değildir.

Kaymakam olmak için kamuda 5 yıl çalışma şartı var mı?​

Sınava girebilmek için sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olma şartı vardır. 2020 yılında yapılması planlanan sınava 01.01.1985 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar başvurabilecektir. Sınava girebilmek için kamuda 5 yıl çalışma şartı var mı? Hayır.

En genç kaymakam kimdir?​

En genç kaymakam kimdir?
İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak başlayan Yusuf KAPTANOĞLU, 31.08.2015 – 04.12.2015 tarihleri arasında 104. Dönem Kaymakam Adayı olarak T.C. Sinop Valiliği’nde İl Merkez Stajını tamamladı.

Kaymakam ne iş yapar maaşı?​

Kaymakam ne iş yapar maaşı?
Yeni göreve atanan kaymakam 12.712 TL maaş alır. Hizmet süresi arttıkça da bu rakam 15.000 TL’ye kadar artış gösterebilmektedir. Kaymakamın görevi nedir? Kaymakam atandığı ilçede valiliklere bağlı olarak görevlerini yerine getirmektedirler.

Hakim ne kadar maaş alıyor?​

Derecelerine Göre Hakim ve Savcı Maaşı Maaşları 2022 yılında yaklaşık 12 bin 500 TL’dir. 7. derece: 3 yıl deneyimi olan 7. derecedeki hakimlerin ve savcıların maaşları, yaklaşık 13 bin TL’dir. 6. derece: 5 yıl deneyimi olan 6. derecedeki hakimlerin ve savcıların maaşları, yaklaşık 13 bin 500 TL’dir.

Kaymakam olmak için 5 yıl şartı kalktı mı?​

Kaymakamlık 5 yıl şartı kaldırıldı mı? Sınava girebilmek için kamuda 5 yıl çalışma şartı var mı? Hayır. Çalışma şartı 2018’de getirildikten iki hafta sonra hiç uygulanmadan kaldırıldı.

1 yılda kaç kaymakam atanıyor?​

1 yılda kaç kaymakam atanıyor?
İçişleri Bakanlığı 110 Kaymakam adayı alacak. Sınav başvuruları 26 Mayıs-2 Haziran 2021 tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapılabilecek. Kaymakam adaylığı sınav ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Kaymakam olabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar genellikle şunlardır:
- Kaymakamlık sınavına girebilmek için 35 yaşın altında olmak gereklidir.
- İlgili bölümlerden mezun olma şartı bulunmaktadır.
- Kaymakamlık sınavında en az 70 puan alma şartı vardır.

Mezun olmayan ve kamu haklarından mahrum olan kişiler kaymakam olamazlar. Gerekli sınavları ve mülakatları başarıyla geçmek gerekmektedir.

Kaymakam olmak için devlet memuru olma şartı bulunmamaktadır. Özellikle kaymakam adaylığı yazılı sınavlarına müracaatlarda "kamuda 5 yıllık hizmeti bulunmak" şartı aranmamaktadır.

En genç kaymakamın yaşını belirtmek gerekirse, Kaymakam Emine Karataş, 1995 Yozgat doğumlu olup 2018 yılında kaymakam adaylığı sınavını başarıyla tamamlayarak göreve başlamıştır.

Kaymakam maaşları konusunda 2021 Temmuz ayında en düşük kaymakam maaşı 14.792 TL iken, 2022 yılında 19.510 TL'ye yükselmiştir. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 2,5 ilave artış yapılacağını duyurmuştur.

Kaymakam olma sürecinin zorlu olduğu ancak sabır ve azimle başarılacağı belirtilmektedir. Gençlerin idealist hayalleri doğrultusunda kaymakamlık makamına ulaşabileceklerine inanılmaktadır.

Kaymakam adaylığı sınavına girebilmek için belirli bölümlerden mezun olanlar, eşdeğerlik belgesi olanlar veya yüksek lisans yapmış olanlar başvurabilirler.

Kaymakam olmak için 5 yıl çalışma şartı bulunmamaktadır. Sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olma şartı vardır.

En genç kaymakam olarak bilinen Yusuf Kaptanoğlu 31.08.2015 - 04.12.2015 tarihleri arasında T.C. Sinop Valiliği'nde stajını tamamlamıştır.

Kaymakamlık görevinin, valiliklere bağlı olarak ilçede çeşitli görevlerin yerine getirilmesi gerektiğini de belirtmek gerekir. Kaymakamın maaşı yeni göreve başlarken 12.712 TL olarak belirlenmektedir, ancak hizmet süresi arttıkça bu rakam 15.000 TL'ye kadar yükselebilmektedir.

Son olarak, 2022 yılında hakim ve savcı maaşları 12 bin 500 TL civarında olup, deneyim ve dereceye göre değişiklik göstermektedir. Kaymakamlık sınavlarında alım sayısı İçişleri Bakanlığının takdirindedir ve her sene farklılık gösterebilmektedir. Örneğin, 2021 yılında 110 kaymakam adayı alınmıştır.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri