haberci
Efsanevi Üye

Batman'ın Sason ilçesinde Meryem Ana Kilisesi keşfini yapan bilirkişi ekibini taşıyan aracın şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 5 kişinin ölmeden önceki son fotoğrafı gün yüzüne çıktı. Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yalçın Altunkaynak, "Serdar hocamızın keşif için gittiği yerde, kaza öncesinde çekilen son fotoğrafı elimize ulaştı" dedi. Kaza, 23 Haziran'da Sason ilçesi Mereto Dağı eteklerinde meydana geldi. Meryem Ana Kilisesi keşfinden dönen araç, hakimlerin bulunduğu diğer araca çarparak şarampole yuvarlandı. Kazada Batman Müzesi Müdürü Mehmet Cabir Alper, Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aliye Yılmaz, Öğretim Görevlisi Mustafa Serdar Akgönül, Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde Şube Müdürü Fesih Barut ve Sason Kaymakamlığı'nda görevli sürücü Mazlum Yılmaz hayatını kaybetti.
**15 YIL ÖNCE BAŞLAYAN BİR DOSTLUK**
Aliye Yılmaz, Elazığ'da vefat eden annesinin yanında, evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa Serdar Akgönül Ankara'da toprağa verildi. Mazlum Yılmaz Sason'da, Fesih Barut Diyarbakır'da, Mehmet Cabir Alper ise Batman'da son yolculuğuna uğurlandı. Hayatını kaybeden akademisyenlerin 15 yıl önce aynı dönemde göreve başladıkları ortaya çıktı. Kaza öncesinde Serdar Akgönül'ün eşine göndermek üzere çektirdiği son fotoğraf da bulundu. Keşif ekibinin son fotoğrafı ve üniversitede çeşitli etkinliklerde çekilmiş fotoğraflarla akademisyenlerin anısı yaşatılıyor.
**DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ**
Doç. Dr. Yalçın Altunkaynak, "Değerli hocalarımız yıllardır eğitim ve çevre için çalışıyorlardı. Sabah Sason'a gittiler, öğleden sonra kaza haberi aldık. Olayın etkisi üzerimizde büyük. Hocalarımız mütevazı, çalışkan ve iyi ilişkiler kuran kişilerdi" dedi. Altunkaynak, "İki örnek insanı kaybettik. Olayı duyduğumuzda şok olduk. Serdar hocamızın son fotoğrafı bize derin üzüntü yaşattı. Hala acıyı hissediyoruz" şeklinde konuştu.
**BİLİM DÜNYASINA BÜYÜK KATKILARI OLDU**
Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Reşit Uğran, "Serdar hocamla odada kaldık. Dürüst ve çalışkan insanlardı. Bilim adına ellerinden geleni yaptılar. Haberi duyduğumda şok oldum. Bu iki arkadaşımız üniversitemiz için değerli katkılar sağlayan insanlardı" dedi.